CITIRE

3 lucruri pe care nu trebuie să le faci niciodată ...

3 lucruri pe care nu trebuie să le faci niciodată înainte de culcare

Pentru a te bucura de o stare de bine, este indicat să ai parte de un somn odihnitor pe parcursul a cel puţin 6 ore în fiecare noapte. În caz contrar, rişti să-ţi pui în pericol sănătatea.

Studiile efectuate pe baza calităţii somnului au scos la iveală faptul că persoanele care nu dorm suficient au şanse foarte mari de a confrunta cu diferite afecţiuni printre care se enumeră diabet, hipertensiune sau dureri de cap. Nici randamentul la serviciu nu rămâne nealterat dacă nu te odihneşti suficient pe parcursul nopţii. Astfel că, tulburările de somn reprezintă o problem ce nu trebuie ignorată.

Cina prea picantă sau grasă

sursa: thuynacca.com

Alimentele picante sau mult prea grase consumate la masa de seară pot îngreuna digestia și pot de asemenea provoca reflux gastroesofagian și astfel somnul tău va fi unul greoi. În plus dacă ai obiceiul să consumi alcool sau cafea seara, somnul odihnitor va deveni doar o amintire.

Privitul la televizor seara 

sursa: antenalivre.pt

Una dintre cele mai periculoase activităţi pentru sănătatea ta este să adormi cu televizorul pornit. Şi asta din cauza faptului că zgomotul de fundal stimulează creierul în timpul somnului, lumina puternică a televizorului de asemenea stimulează creierul având consecinţe asupra secreţiei de melatonină. Cea mai bună modalitate de a induce somnul seara este lecturarea unei cărţi.

Evită utilizarea telefonul

Uită de verificarea e-mailurilor, rețele de socializare și orice altă activitate odată ce te-ai hotărât să mergi la somn.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.