12 iunie 2022, 10:34

4 fotografii inexplicabile și misterele din spatele lor

Uneori, aparatul foto surprinde lucruri pe care nu le putem explica. Poate fi vorba de anomalii sau de lucruri care nu existau la vremea în care a fost făcută fotografia. De asemenea, poate fi vorba de fenomene ciudate, pe care nicio persoană rațională nu poate să le explice. Așadar, iată câteva dintre astfel de imagini și poveștile din spatele lor.

Luminile Hessdalen

sursa: apsis.ir

Începând cu anii ’30, norvegienii sunt martorii unor lumini bizare. Acestea sunt cunoscute drept luminile Hessdalen și apar brusc, din motive necunoscute. Mai mult, luminile apar și ziua, și noaptea și se manifestă deasupra sau sub linia orizontului în trei game de culoare: galben, alb sau roșu. Luminile par să plutească deasupra văii și pot fi văzute câteva secunde, minute sau chiar ore.

Uneori, ele se mișcă cu viteze mari. Alteori, par a se legăna încet înainte și înapoi. Potrivit unei ipoteze, ele ar putea fi rezultatul prafului de fier ionizat de la minele din apropiere. Sau ar putea fi vorba de ionizarea aerului și a prafului de către particulele alfa, în timpul descompunerii radonului.

Femeia misterioasă de la asasinarea lui John Fitzgerald Kennedy

sursa: en.axar.az

Printre cele mai celebre fotografii inexplicabile se numără una făcută puțin înainte de asasinarea președintelui John F. Kennedy. În ea poate fi observată o femeie care poartă o eșarfă similară celor purtate de rusoaice. Din acest motiv, femeia a fost poreclită Doamna Babushka.

Ea ține un aparat de fotografiat în mână și se află pe iarbă, între străzile Elm și Main. După asasinat, aceeași femeie a fost văzută traversând strada Elm. Niciuna dintre fotografiile și filmele făcute nu îi surprind fizionomia. Asta pentru că fie avea fața întoarsă în altă parte, fie că aparatul ei de fotografiat îi acoperea figura. Așa că nici ea, și nici fotografiile făcute de ea în acea zi nu au fost găsite vreodată.

Călătorul în timp

sursa: express.co.uk

În Muzeul Virtual al Canadei, există o fotografie care pare surprinde o persoană misterioasă, ce pare dintr-o altă epocă. Fotografia, considerată autentică, a fost făcută în 1941, la redeschiderea podului South Fork din Gold Bridge, British Columbia.

În imagine apar mai multe persoane, îmbrăcate în ton cu moda vremii, cu excepția unui tânăr. Acesta din urmă poartă ochelari de soare și un tricou ce pare inscripționat. Aspectul modern îl deosebește total de oamenii din jurul lui, care poartă haine formale, comune la acea vreme. Este dezbătut faptul dacă fotografia chiar înfățișează un călător în timp, dacă este trucată sau dacă nu cumva a fost antedatată. Unii experți au afirmat că, de fapt, bărbatul nu poartă haine moderne, ci că s-ar fi îmbrăcat neobișnuit în haine care erau disponibile la acel moment.

Lupta cu dușmanul invizibil

sursa: commons,wikimedia.org

Când vorbim de fotografii inexplicabile, imaginea de mai sus arată ca desprinsă dintr-un film SF. În noaptea dintre 24 și 25 februarie 1942, armata SUA a ordonat întreruperea electricității în Los Angeles. Apoi, artileria a tras aproximativ 1.400 de obuze antiaeriene către un obiectiv despre care nimeni nu știe mare lucru. Incidentul este cunoscut drept Bătălia din Los Angeles și a avut loc la mai puțin de trei luni de la atacul de la Pearl Harbor.

Focul a fost deschis la ora 3:16 , iar Brigada de Artilerie 37 a tras 1.400 de obuze către ceea ce se credea a fi un aparat de zbor. Focul a continuat până la 4:14. La 7:21, s-a dat semnalul că pericolul dispăruse. Tirul a avariat case și mașini, iar trei civili au fost răniți din cauza haosului. Din păcate, alți doi civili au murit de infarct, din cauza șocului.

După ce războiul s-a sfârșit, japonezii au declarat că niciun avion de-al lor nu zburase deasupra orașului Los Angeles în acea noapte. În 1983, autoritățile americane au atribuit întregul episod „stresului cauzat de război”. Ulterior evenimentul a fost ecranizat într-o serie de filme SF.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol