CITIRE

40 de ani de la nașterea primului copil în eprubet...

40 de ani de la nașterea primului copil în eprubetă. Cum a influențat asta omenirea

De-a lungul timpului infertilitatea a reprezentat o problemă majoră pentru viața de cuplu, nu că acum nu ar avea aceeași însemnătate, dar de 40 de ani s-a găsit o soluție, ce a salvat multe mariaje de la destrămare.

  • Ce este fertilizarea în vitro?

Prin definiţiile date de medicii specialişti care tratează problemele de infertilitate, fertilizarea in vitro reprezintă o tehnică medicală de reproducere umană, în urma căreia celulele sexuale masculine şi feminine sunt fertilizate în cadrul unui laborator. În urma acestei proceduri rezultă embrioni umani care sunt amplasaţi în uterul mamei. În cultura populară, tehnica este descrisă drept „crearea copiilor în eprubetă”.

Sursa: terramed.md

Slavă medicinei care este în continuă dezvoltare, acum 40 de ani, se năștea Louise Brown, primul copil din lume conceput cu ajutorul fertilizării în vitro.

Premiera a avut loc pe data de 25 iulie 1978 la Oldham General Hosptal, din Marea Britanie. Procedura a fost condusă de dr. Robert Edwards și Patrick Steptoe, ovulul fiind colectat dintr-un ciclu natural.

Sursa: semneletimpului.ro

În prezent, se esitemează că undeva la 500 de mii de bebeluși se nasc anual prin fertilizarea în vitro. La nivel european, se pare că Spania rămâne cea mai activă țară în ceea ce privește reproducerea asistată, iar datele colectate încă din 1997, arată că tot in Spania au fost realizate 119.875 cicluri de tratament, întrecând Rusia, care a întregistrat 110.723.

De asemenea, Germania ocupă locul trei în clasament, având 96,512 cicluri de tratament, pe când Franța 93,918.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.