22 ianuarie 2022, 5:25

5 actori cu origini românești care au câștigat premii Oscar

Gala Premiilor Oscar 2018 are loc pe data de 4 martie. Până atunci să ne amintim de actorii cu origini românești care au cucerit Hollywood-ul.

Se spune că la Hollywood sunt cei mai talentați actori. Ceea nu știe multă lume este faptul există câțiva actori cu origini românești care au jucat rolul vieții lor și au câștigat unul dintre mult râvnitele trofee Oscar. Totodată, sunt alții care s-au făcut remarcat prin interpretarea lor, fiind nominalizați la aceste gale spectaculoase.

Chiar dacă nu au crescut în România, poate că nici nu au vizitat țara, acești actori au rădăcini românești, fie de la părinți, fie de la bunici. Majoritatea dintre ei se trag din părinți evrei, care au fugit din România și din țările vecine din cauza istoriei negre, spun cei de la playtech.ro.

Natalie Portman


Frumoasa și talentata actriță s-a născut în Ierusalim, sub numele de Natalie Hershlah, fiind singurul copil al unei familii de evrei. Ceea ce mulți nu știu e că actrița are origini românești. Asta pentru că străbunicii și bunica au fost români. Portman a declarat de multe ori în trecut că bunica ei a fost româncă, iar de la ea a moștenit frumusețea.
Natalie Portman este una dintre cele mai apreciate actrițe de la Hollywood, cu o statuetă Oscar câștigată și două nominalizări. Rolul din „Black Swan” i-a adus trofeul pentru cea mai bună actriță, iar cele din „Jackie” și „Closer” i-au adus câte o nominalizare. Pe lângă Oscar, actrița se bucură și de un trofeu BAFTA, unul SAG și două Globuri de Aur.

Dustin Hoffman

La cei 80 de ani pe care îi are, Hoffman a adunat câteva premii foarte importante în palmares. Printre ele de numără cele două statuete pe care le-a primit la Oscar, atât pentru „Rain Man”, cât și pentru „Kramer vs. Kramer”, din cele șapte nominalizări. Lângă ele se adaugă trei trofee BAFTA și șase Globuri de Aur.
Actorul are și el origini românești. Hoffman este fiul unei familii de imigranți din Ucraina, Polonia și România. Chiar el a spus-o în cartea „Stars of David”: „sunt un evreu ruso-român!”.

Lauren Bacall

Lauren Bacall a avut părinți evrei imigranți, bunicii fiind din Polonia, România și Germania. Bacall a fost nominalizată în 1997 pentru rolul din „The Mirror Has Two Faces”. Chiar dacă nu a copilărit în România și nu a vizitat-o niciodată, a fost asociata cumva cu țara. Actrița a murit în urmă cu patru ani, în urma unui atac cerebral, la vârsta de 89 de ani.

Harvey Keitel

Keitel este actor și producător. El provine dintr-o familie de emigranți evrei din România și Polonia. Cariera actorului și rolurile pe care le-a interpretat de-a lungul anilor i-au adus o nominalizare la premiile Oscar. Aceasta a venit în urma filmului „The Ulysses”.

Winona Ryder

Winona este o actriță foarte talentată, care va rămâne în istoria cinematografiei și a Oscarurilor. Lungmetrajele cu care s-a remarcat au fost „Little Women” și „The Age of Innocence”, pentru ele primind și două nominalizări la Oscar pentru „cea mai bună actriță în rol principal”. Și ea are rădăcini românești. Bunicii din partea tatălui au fost imigranți evrei din Rusia și România.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.