13 iulie 2020, 15:30

5 motive pentru care ar trebui să consumi mai multă apă

Alături de oxigen, apa este cel mai important element pentru viață. Pe lângă faptul că ajută la funcționarea optimă a organismului și la menținerea sănătății, se adaugă și o serie de îmbunătățiri în ceea ce privește creierul.

Potrivit steptohealth.com, creierul este un organ format în proporție de 75% din apă. Este nevoie de această substanță de bază pentru a putea funcționa la parametri normali. Diverse studii spun că ar trebui să bem între 7 și 8 pahare de apă pe zi, dar dincolo de statistici, fiecare organism are nevoi diferite. Asigurați-vă că vă hidratați în fiecare zi și nu așteptați să resimțiți starea de sete pentru a consuma apă. Făcând acest lucru, corpul se va armoniza din interior spre exterior.

Prin urmare, iată care sunt cele cinci efecte benefice în care apa acționează asupra creierului:

Creșterea performanței creierului

sursa: onemillionsolutionsinhealth.org

Pentru a funcționa corespunzător, creierul are nevoie de hidratare. Specialiștii recomandă consumul de apă dimineața, imediat după trezire, fiind momentul cel mai important în care celulele creierului au necesită hidratare, după cele 7 – 9 ore de somn.

Îmbunătățirea concentrării

Oamenii ajung să realizeze că suferă de deshidratare abia în momentul în care apar primele semne de amețeli sau piele uscată. Creierul este primul care suferă în astfel de cazuri. Astfel, îți pierzi concentrarea, fiind mult mai greu să reacționezi la stimuli. În astfel de situații, nimic nu este mai bun decât consumul de apă.

Echilibrează starea de spirit și emoțiile

Apa crește temperatura creierului, scăpându-ne de toxine și de celule moarte. Totodată, echilibrează procesele chimice pentru a provoca un fel de „resetare mentală”. Astfel, celulele vor rămâne active, reglând stresul și anxietatea.

Vei dormi mult mai bine

sursa: greencrosschemist.co.nz

Consumul unui pahar de apă înainte de culcare este posibil să te facă să mergi la baie în mijlocul nopții. Însă, specialiștii spun că apa vă poate ajuta să aveți un somn mai liniștit. Apa crește fluxul de sânge în creier, iar acest fapt sporește oxigenarea și hidratarea creierului. De asemenea, calmează și relaxează organismul.

Îmbunătățește memoria

Indiferent cât de ușoară este deshidratarea, aceasta produce instantaneu un dezechilibru homeostatic. Cu alte cuvinte, încep să apară o serie de disfuncții care afectează multe organe, iar una dintre consecințe este reducerea agilității cognitive, conform adevarul.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.