CITIRE

5 Sfaturi care ajută la ameliorarea nervilor

5 Sfaturi care ajută la ameliorarea nervilor

Nu-ți poți controla comportamentul sub influența furiei? Știai că există mai multe modalități prin care să te educi în acest sens?

De fiecare dată, într-o situație tensionată, există o persoană care încearcă să aplaneze conflictul, însă cu toții știm cât e de greu în acele momente să luam în considerare sfaturile, de unde și vorba „în teorie toți sunt profesori, pe când la pratică lasă de dorit”.

Astfel, dacă vă știți niște persoane irascibile, de necontrolat, cel mai bine ar fi să învățați cum să ocoliți conflictele, sau mai bine, cum să vă calmați dacă va confruntați cu stări de nervi.

Iată câteva sfaturi:

  • 1. Lasă lucrurile să se întâmple!

Când lași ca totul să se termine de la sine, eviți să fii în centrul problemei, așadar nu trebuie să te confrunți cu nimic, ci doar să fii martor. În plus, orice implicare în activități cu profil negativ, vor degenera, iar finalul poate fi unul tragic.

Sursa: unica.ro

  • 2. Pleacă din zona de conflict!

Dacă reușești să părăsești locul în care te-ai dezlănțui, e perfect! Cea mai bună alegere în aceste circumstanțe, o reprezintă părăsirea totală a zonei.

  • 3. Întârzie cât poți reacția!

Foarte important e să fim conștienți de sentimentele noastre. Trebuie să ni le asumăm, însă în aceeași măsură să reacționăm corespunzător. Odată ce ne-am luat un răgaz, ignorăm starea de nervi, ca să putem apoi să gândim cele petrecute la rece.

Sursa: psychologies.ro

  • 4. Nu te victimiza!

Majoritatea aleg cea mai ușoară cale, și anume victimizarea, care în definitiv este cerșit. Prin acest gest dăm dovadă doar de lipsa asumării, a maturității și a nevoii inconștiente de milă.

  • 5. Fă ceva ce știi că te liniștește!

Modul de a te calma diferă de la persoană, la persoană. La unii funcționează muzica, la alții desenul și tot așa. Tu, încearcă să-ți găsești cea mai relaxantă activitate și folosește-o în propriul beneficiu.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.