1 iunie 2020, 16:42

5 țări pe care nu le poți vizita singur

Înainte de a-ți alege următoarea destinație de vacanță trebuie să știi că unele state nu pot fi vizitate sub nici o formă fără vize. Chiar dacă îți pregătești din timp actele necesare, unele țări au un sistem atât de anevoios și alambicat încât e posibil să nu poți pleca de unul singur, ci cu puțin ajutor de la o agenție de turism care să se ocupe de procurarea unei vizei.

Statele Unite al Americii

sursă: statuecruises.com

Pentru Statele Unite ai nevoie de un pașaport valabil în care să fie aplicată o viză de intrare eliberată de o misiune diplomatică sau consulară americană din străinătate. Intrarea în Statele Unite se mai poate face și pe baza așa-numitului green card, care reprezintă un document de reședință permanentă. În ambele cazuri, procedura este greoaie și poate dura câteva zeci de zile.

Australia

sursă: adweek.com

Un alt stat în care ai nevoie de viză pentru a călători este Australia. Totuși, dacă călătoriți în scop turistic în acest stat puteți obține viza de intrare atât de la sediul misiunii diplomatice australiene, cât și online, prin intermediul sistemului eVisitor. Dacă alegeți modalitatea din urmă sunteți scutiți de plata taxelor consulare aferente.

Federația Rusă

sursă: sacalatorim.ro

Pentru a călători în Federația Rusă ai nevoie de viză care poate fi obținută numai pe bază de invitație și pe care trebuie să o prezinți la cele două Consulate ale Federației Ruse, de la București, respectiv Constanța. Mai mult, la intrarea pe teritoriul Rusiei, pe lângă verificarea pașaportului și a vizei, va trebui să completezi un card de imigrare. Ai de asemenea obligația de a te prezenta, în termen de 7 zile de la momentul intrării pe teritoriul Rusiei, la cel mai apropiat birou teritorial al Serviciului Federal pentru Migraţie, în vederea declarării prezenţei pe teritoriul Federaţiei Ruse.

Republica Populară Chineză

sursă: history.com

Viza pentru a călători în Republica Populară Chineză se poate elibera doar de la Ambasada Republicii Populare Chineze din Bucureşti sau de la Consulatul General al Republicii Populare Chineze din Constanţa. Totuși, dacă vrei să călătorești în provinciile administrative speciale Hong Kong și Macao nu este necesară viza pentru o perioadă de maxim 90 de zile.

Thailanda

sursă: isatravel.ro

Dacă vrei să mergi singur în Thailanda, trebuie să știi că autoritățile thailandeze eliberează viză de intrare şi la frontieră, pentru o perioadă de şedere de până la 15 zile. Pentru a obţine o viză de intrare în Thailanda, pe aeroport, va trebui sa vă deplasaţi, după coborârea din avion, la biroul “Oficiul Emigrări şi Vize Speciale, Diplomaţi şi Visa-On-Arrival”. Totodată va trebui să ai asupra ta minim 350 de dolari sau echivalentul acestora în euro, iar dacă mergi alături de familie vei avea nevoie de minim 700 de dolari.

 

[Sursă imagine: amadeusblog.com]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.