24 iulie 2024, 0:15

A fost aleasă culoarea anului 2022

Institutul Pantone a anunțat culoarea anului 2022:  Pantone 17-3938 Very Peri, o nuanță dinamică de albastru, cu un subton de roșu violet viu, care îmbină fidelitatea și constanța albastrului cu energia și entuziasmul roșului – albastru brebenoc.

O culoare nouă, dinamică care încurajează inventivitatea și creativitatea personală, potrivit prezentării făcute de cercetătorii institutului.

Pantone 17-3938 Very Peri este, potrivit descrierii, cea mai fericită și mai caldă dintre toate nuanțele de albastru, introduce un amestec de noutate puternic. Trăim vremuri de transformare. Pe măsură ce ieșim dintr-o perioadă intensă de izolare, noțiunile și standardele noastre se schimbă. Afișând o încredere fără griji și o curiozitate îndrăzneață care ne animă spiritul creativ, curios și intrigant Pantone Very Peri ne ajută să îmbrățișăm acest peisaj plin de posibilități, deschizându-ne către o nouă viziune pe măsură ce ne rescriem viețile, arată pantone.com.

Pentru prima dată, institutul Pantone a decis să creeze o nouă nuanță care nu era deja în catalogul său de culori. Pentru a face acest lucru, compania a amestecat tonuri de albastru cu un roșu-violet.

Rezultatul Very Peri este similar cu culorile întâlnite în mod obișnuit în natură, cum ar fi florile de lavandă și păsările cu penaj violet deschis.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE