26 ianuarie 2021, 23:33

A fost aprobat primul telefon care poate înlocui buletinul de identitate

O companie de telefoane mobile a anunțat că în curând acestea vor putea înlocui buletinele de identitate.

Samsung a încheiat un parteneriat cu Biroul Federal pentru Securitatea Informațiilor din Germania (German Federal Office for Information Security – BSI), Bundesdruckerei (bdr) și Deutsche Telekom Security GmbH pentru a certifica seria Galaxy S20 drept prima din lume ale cărei telefoane pot fi folosite precum un act oficial de identitate în Europa.

După ce au înlocuit camere foto și walkman-uri a venit rândul să scăpam și de buletin.

Pe telefoanele S20 va fi încorporat procesorul creat special pentru asigurarea securității datelor numit Secure Elements (eSE). Soluția Samsung este compatibilă și cu regulile eIDAS din Uniunea Europeană, un set de reglementări realizate de organismul european care le permite cetățenilor să își folosească buletinele electronice și în străinătate. Așa că este foarte posibil să vedem această soluție adoptată pe scară largă foarte curând, arată yoda.ro.

Acestă oportunitate îi va ajuta pe cetățeni să-și deschide conturi bancare, sa închirieze locuințe sau sa plătească taxe către stat.

Și alete companii lurează pentru a ne ușura viața. Apple explorează deja cum să înlocuiască permisul de conducere și pașaportul, iar Google lucrează în aceeași direcție.

sursa foto: informatiagorjului.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.