CITIRE

A fost găsit mormântul „adevăratului Moş Crăciun&#...

A fost găsit mormântul „adevăratului Moş Crăciun”. Descoperirea a fost făcută de arheologii din Turcia

Arheologii din Turcia sunt de părere că au descoperit mormântul „adevăratului Moş Crăciun”, adică al Sfântului Nicolae. Un cavou intact a fost descoperit sub temelia bisericii Sfântul Nicolae, în districtul Demre din sud-vestul provinciei Antalya. Demre a fost construit pe ruinele cetăţii Myra, acolo unde istoricii religiilor cred că a trăit Sfântul Nicolae în secolul al IV-lea. Până acum oamenii de ştiinţă erau convinşi că osemintele acestui sfânt se află în Bari, Italia, potrivit bbc.com.

Convingerea generală era aceea că oasele au fost luate de comercianţii italieni în 1087 atunci când Myra, la vremea aceea oraş sub ocupaţie grecească, a fost invadat de turci. Biserica Sfântul Nicolae din Demre este o destinaţie populară pentru pelerini, iar lucrările arheologice se desfăşoară deja de peste două decenii. „Templul descoperit sub biserică este într-o stare foarte bună. Credem că până acum nu a fost deteriorat deloc, însă este greu să pătrundem înăuntru din cauza pietrelor care îl înconjoară. Acestea trebuie analizate rând pe rând şi apoi date la o parte”, a declarat Cemil Karabayram, directorul Asociaţiei Monumentelor din Antalia.

Acesta a mai spus şi că în timpul studierii vechilor documente au descoperit notiţe care arată că oasele duse în Bari aparţin unui alt preot. Bunătatea Sfântului Nicolae a devenit legendară de-a lungul secolelor, iar acesta a fost popularizat drept Moş Crăciun, cel care le oferă copiilor cadouri.

 

[Sursă imagine: flyiteasy.com]

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.