28 mai 2023, 18:57

A fost lansată versiunea beta a aplicației #ROeID, în baza căreia românii vor putea avea o identitate digitală

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, a anunțat în această dimineață lansarea versiunii beta a aplicației ROeID, în baza căreia românii vor putea avea o identitate digitală. Cu ajutorul acesteia, cetățenii vor putea accesa toate platformele guvernamentale, precum ghișeul.ro, platformele primăriilor și hub-ul de serviciu al Ministerului Afacerilor Interne, folosind un singur set de credențiale, toate fiind accesibile din aplicație.
ROeID este noua aplicație creată pentru autentificarea în toate platformele digitale pe care statul român le administrează în prezent. Practic, vom avea toate serviciile digitale accesibile printr-un singur login, adică prin intermediul ROeID vom putea accesa atât cazierul judiciar, putem radia o mașină și ne putem plăti asigurarea locuinței, dar și taxele și impozitele. Ministrul Sebastian Burduja a declarat astăzi că aplicația ROeID va fi noua identitate digitală a românilor.
”Principalul beneficiu al acestei aplicații este că ea va reprezenta punctul de intrare al românilor în platformele de servicii digitale pe care statul român le oferă la diverse ministere, primării, consilii județene, pe măsură ce aceste entități vor semna acordul de colaborare cu Autoritatea pentru Digitalizarea României și vor integra soluția proprie ID ca modalitate de autentificare pe platformele respective”, a declarat Sebastian Burduja, potrivit RRA.
Mai mult, acolo unde este cazul, cetățenii din țara noastră se pot conecta și la alte platforme digitale guvernamentale din întreaga Uniune Europeană, iar cei din diaspora pot plăti taxele și impozitele fără a mai fi nevoie să dețină un card bancar emis în România. Noua aplicație mobilă este disponibilă în Google Play Store și Apple Store.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol