21 iunie 2024, 7:39

A murit Laura Gellner, voluntara cea mai prolifică de la Dexonline

Pe 17 februarie, echipa Dexonline.ro a anunțat că Laura Gellner, cea mai prolifică voluntară a platformei, a murit cu câteva zile în urmă față de această dată. Laura ar fi împlinit 83 de ani.

Ea a adăugat 300.000 de definiții la Dexonline, totalizând 59.000.000 de caractere – 30% dintre definițiile din dicționar. Din fiecare trei definiții pe care le citiți pe Dexonline, probabil una reprezintă munca Laurei. Ea și-a dedicat pentru Dexonline peste 20.000 de ore din viață, echivalentul a 10 ani munciți cu normă întreagă. Ca termen de comparație, Biblia are circa 4.000.000 de caractere.

A fost o fire discretă, care și-a prețuit intimitatea, fără să-și dorească publicitate pentru reușitele sale. Chiar ea a trimis un e-mail celor de la Dexonline în care a specificat asta. Nu se cunosc foarte multe detalii despre Laura Gellner, iar Cătălin Frâncu, fondatorul proiectul Dexonline, spune că nu s-au văzut și nu au vorbit niciodată la telefon.

Întrebat dacă Laura a fost plătită în toți cei 17 ani de muncă, fondatorul Dexonline a mărturisit că, între 2010-2019, proiectul a avut venituri, dar „nimic care să dea pe dinafară”.

„Am reușit să ne plătim editorii cu sume de 6-7 lei/oră net (deci vreo 1.000 de lei pe lună). Să zicem că nu pentru bani au făcut ce au făcut.”

Dexonline.ro este singura platformă din România care transpune în mediul virtual dicționarele de prestigiu ale limbii române. Aici găsești toate definițiile cuvintelor românești pe care nu le știi și care te ajută să înțelegi mai bine limba pe care o vorbim.

Proiectul este posibil cu ajutorul voluntarilor, cei care introduc manual sau corectează informațiile de pe site. Laura Gellner a fost cel mai prolific colaborator Dexonline, iar una din trei definiții pe care o citești, cel mai probabil, reprezintă munca ei. Laura a murit cu câteva zile înainte de a împlini 83 de ani, dar moștenirea ei va rămâne mereu.

Foto: Digi 24 (via Hotnews)


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol