1 iunie 2023, 9:48

A murit Lisa Marie, fiica lui Elvis și fosta soție a lui Michael Jackson

Lisa Marie Presley, cântăreață și compozitoare, fiica lui Elvis și a Priscillei Presley, fosta soție a lui Michael Jackson, a murit la vârsta de 54 de ani.

„Cu inima grea trebuie să împărtășesc vestea devastatoare că frumoasa mea fiică Lisa Marie ne-a părăsit”, a confirmat Priscilla într-o declarație pentru PEOPLE.

„A fost cea mai pasionată, puternică și iubitoare femeie pe care am cunoscut-o vreodată. Vă cerem intimitate în timp ce încercăm să facem față acestei pierderi profunde. Vă mulțumim pentru dragoste și rugăciuni. În acest moment nu vom face alte comentarii”.

Posibil stop cardiac

Joi dimineață, Lisa Marie Presley a fost transportată de urgență la spital pentru un posibil stop cardiac. Un purtător de cuvânt al Departamentului șerifului din Los Angeles County a confirmat pentru PEOPLE că paramedicii au răspuns la un apel de urgență la adresa 5900 Normandy drive din Calabasas pentru a trata o femeie în vârstă de 50 de ani care nu respira. La sosire, paramedicii au început resuscitarea cardio-respiratorie și, după ce au observat că pacienta avea „semne de viață”, au transferat-o pe femeie la un spital local pentru „îngrijiri medicale imediate”.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Pompieri al comitatului Los Angeles a confirmat pentru PEOPLE că unitatea a fost trimisă la adresa respectivă pentru un apel de stop cardiac.

Moștenitoarea averii

Născută în Memphis, Tennessee, la 1 februarie 1968, la exact nouă luni după nunta lui Elvis și a Priscillei, Lisa Marie s-a mutat la Los Angeles la vârsta de 4 ani cu mama ei, în urma divorțului părinților ei din 1973.

Elvis a murit în august 1977, când Lisa Marie avea 9 ani, ceea ce a făcut-o moștenitoare comună a averii sale alături de bunicul Vernon Presley și străbunica Minnie Mae Hood Presley. În urma deceselor lor respective, în 1979 și 1980, ea a devenit singura moștenitoare și a moștenit și reședința Graceland a tatălui ei.

„Întotdeauna mă trezea să cânt în miez de noapte, se urca pe masă și cânta”, și-a amintit Lisa Marie despre perioada petrecută alături de Elvis la Good Morning America în 2009. „Mi-l amintesc ca fiind tatăl meu, dar era un tată foarte interesant”.

Căsătoriile. Michael Jackson

În octombrie 1988, Lisa Marie s-a căsătorit cu Danny Keough, un muzician din Chicago, cu care a avut doi copii: fiica Riley în 1989 și fiul Benjamin în 1992. După cinci ani și jumătate de căsnicie, cuplul a divorțat în mai 1994.

Mai puțin de o lună mai târziu, s-a căsătorit cu cântărețul Michael Jackson, pe care l-a întâlnit pentru prima dată la unul dintre concertele din Las Vegas ale tatălui ei, pe când ea avea 7 ani, iar Regele muzicii pop era încă membru al trupei Jackson Five. „Sunt foarte îndrăgostită de Michael, îmi dedic viața pentru a fi soția lui. Îl înțeleg și îl susțin”, scria la vremea respectivă o declarație a Lisei Marie. „Amândoi așteptăm cu nerăbdare să ne întemeiem o familie”.

Doi ani mai târziu, Lisa Marie și Jackson au pus capăt relației lor.

„Singurul lucru care se corelează cu Michael și cu tatăl meu în legătură cu acest subiect este că și-au permis luxul de a crea orice realitate în jurul lor au vrut să creeze”, a declarat ea pentru Oprah Winfrey în timpul unui interviu din 2016, potrivit HuffPost.

În 2000, Lisa Marie s-a logodit cu muzicianul de origine hawaiiană John Oszajca, deși relația s-a încheiat când l-a întâlnit pe actorul Nicolas Cage la o petrecere de aniversare a lui Johnny Ramone în 2000, când acesta era despărțit de Patricia Arquette.

Doi ani mai târziu, Lisa Marie și Cage s-au căsătorit în timpul unei ceremonii secrete în Hawaii, la 25 de ani de la moartea lui Elvis. Cu toate acestea, la mai puțin de patru luni de la nuntă, cei doi au anunțat că se despart.

Cea de-a patra căsătorie a venit în 2006 cu Michael Lockwood, cu care Lisa Marie a avut două fiice gemene, Harper și Finley, doi ani mai târziu. Lisa Marie a depus apoi cererea de divorț în iunie 2016. Divorțul a fost finalizat în 2021. De când s-au despărțit, cei doi au fost implicați într-o luptă continuă pentru custodia copiilor lor.

Drame

În 2020, fiul Lisei Marie, Benjamin, a murit prin sinucidere pe 12 iulie, când ar fi împlinit 28 de ani. „Îngerul meu frumos și frumos, m-am închinat la pământul pe care ai pășit, pe acest pământ și acum în Rai”, a scris ea pe Instagram la scurt timp după moartea lui. „Inima și sufletul meu au plecat cu tine. Profunzimea durerii este sufocantă și fără fund în fiecare moment al fiecărei zile.”

Ca artistă, Lisa Marie a lansat trei albume: To Whom It May Concern din 2003, care a fost certificat cu aur pentru peste 500.000 de unități vândute în Statele Unite, precum și So What din 2005 și Storm & Grace din 2012.

Lisa Marie a fost, de asemenea, o filantroapă dedicată, deoarece a supravegheat mult timp Elvis Presley Charitable Foundation, care aduce beneficii familiilor fără adăpost și oferă locuințe fără chirie, grădinițe pentru copii și alte servicii familiilor nevoiașe. De asemenea, ea a colaborat cu rețeaua Angel Network a lui Oprah Winfrey pentru a oferi ajutor celor afectați de uraganul Katrina, precum și cu Dream Factory, în beneficiul copiilor cu boli sau dizabilități care le amenință viața.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol