20 iunie 2024, 2:16

A murit medicul rus care l-a tratat pe Navalnîi

Nu nu este o poveste, nu este un banc. Poate să fie o coincidență. poate, nu. Faptele sunt însă următoarele…

În momentul în care opozantului rus Aleksei Navalnîi i s-a făcut rău în avion, aparatul de zbor a trebuit să aterizeze de urgență la Omsk. Acolo Navalnîi a fost preluat și i s-au acordat primele îngrijiri medicale, esențiale. Fără ele, disidentul rus nu ar fi ajuns în Germania în viață (unde s-a recuperat timp de cinci luni) – și probabil nimeni nu ar fi certificat otrăvirea lui.

Știrea, ei bine este cam așa…

Un medic de top din spitalul rus în care opozantul Aleksei Navalnîi a fost tratat imediat după otrăvirea sa vara trecută a murit, a anunțat spitalul joi, relatează CNN.

A murit medic rus care l-a tratat pe Navalnîi. Moartea lui a fost subită

Serghei Maksimișin, care era medicul șef adjunct al Spitalului de Urgență din Omsk, a murit ”subit” la vârsta de 55 de ani, potrivit unui comunicat al spitalului.

”Vă informăm cu regret că medicul șef adjunct pentru anestezie și resuscitare în cadrul Spitalului de urgență No.1, asistent al departamentului Universității medicale de stat din Omsk, doctor în științe medicale Maksimishin Serghei Valentinovici a încetat subit din viață”, se arară în comunciatul transmis de spitalul de urgență din Omsk.

Navalnîi a fost internat inițial în spitalul de urgență Omsk nr.1 pe 20 august, după ce i s-a făcut rău din cauza expunerii la agentul neurotoxic Noviciok în timp ce se îndrepta din Siberia spre Moscova.

Avionul a trebuit să aterizeze de urgență în Omsk.

Maksimișin nu a dat declarații la vremea spitalizării lui Navalnîi, deși avea funcție de conducere.

Navalnîi a fost în cele din urmă transportat la Berlin, unde s-a recuperat timp de cinci luni. Opozantul a acuzat serviciile de securitate din Rusia și pe președintele Rusiei, Vladimir Putin, că l-au otrăvit.

Citește și:

Navalnîi a fost condamnat la închisoare cu executare. Cinism de stat – după otrăvire ar fi trebuit să se prezinte în fața unui ofițer de probațiune

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol