16 iunie 2024, 21:46

Actorii de la Hollywood se „exilează” în Australia, unde condițiile sunt mai relaxate

Chris Hemsworth, Idris Elba și Matt Damon sunt doar câteva vedete care s-au mutat în Australia pentru a filma diverse producții și pentru a se bucura de condițiile relaxate de pandemie. În Australia sunt foarte puține cazuri de infectare cu Sars-Cov-2 și autoritățile oferă facilități producțiilor cinematografice. Ca urmare a absenței virusului și a subvențiilor generoase din partea guvernului australian, industria cinematografică a țării o duce foarte bine.

Printre alte vedete care au profitat de aceste măsuri se află Natalie Portman, Christian Bale și Melissa McCarthy.

Deși ritmul accelerat al vaccinărilor din Statele Unite a ridicat speranța de a reveni la o anumită aparență de normalitate până în vară, țara încă mai conduce lumea în ceea ce privește numărul de cazuri și decese de coronavirus. Cinematografele s-au redeschis abia de curând în New York.

Actorii americani adoră Australia, despre care spun că e atât de diferită de SUA.

„Toate animalele sunt diferite, toți copacii sunt diferiți, chiar și păsările, cum ar fi niște papagali multicolori care zboară ca porumbeii. Este sălbatic”, a spus Natalie Portman.

Guvernul australian a ajutat 22 de producții internaționale să injecteze sute de milioane de dolari în economia locală.

Industria filmului nu este singura care a profitat de relaxarea condițiilor. Au fost făcute excepții și pentru jucătorii de tenis care au concurat în Australian Open, precum și pentru membrii personalului care conduc turneul. Prezența celor bogați și celebri de la Hollywood a supărat însă criticii, care văd o relaxare clară a regulilor pentru cei cu bani și putere, față de oamenii simpli. Mulți australieni au rămas blocați peste hotare și agricultura țării are de suferit din această cauză.

Foto: J Bar, Wikimedia, CC BY-SA 3.0


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol