26 octombrie 2021, 3:20

Actorii români iau cu asalt Hollywood-ul. Din Liceenii, direct pe platourile americane

Pentru mulți actori visul de a ajunge la Hollywood este departe de a fi realizabil și afirmă râzând că nu ar ajunge niciodată acolo. Ei bine, o mână de români talentați au demonstrat contrariul. Și-au dorit să ajungă acolo, iar determinarea cu care au făcut ca acest vis să devină realitate ar trebui să fie o lecție pentru mulți dintre noi.

În urmă cu mult timp, actorul Tudor Petruț mărturisea într-o emisiune la Radio România-Timișoara că acest lucru este imposibil și că nu știe vreun român care să fi ajuns la Hollywood. Asta până când chiar el a devenit confirmarea negației sale. Astăzi, mai bine de 60 de români fac parte din crema industriei cinematografice mondiale, formându-și chiar și o comunitate #RomaniansInHollywood, o gașcă de oameni frumoși cu aspirații înalte, potrivit horainamerica.com. 

Cu toate că ne-am diversificat, mai ales ca vârstă, de puține ori am avut ocazia să apărem în pelicule împreună. A fost în premieră, la vremea aceea când am fost în aceeași reclamă cu moldoveanul Boris Krutonog. Foarte puține din personajele scrise, în seriale de televiziune sau filme, sunt români. De obicei, în descriere, caracterele sunt din estul Europei. Așa avem ocazia să fim chemați și să ajungem la audiții. Asta nu înseamnă mai nimica pentru casting, la fel cum dacă este specificat că personajul e “român” nu înseamnă că unul dintre noi o sa fie distribuit.

Agențiile de casting au o idee foarte vagă despre etniile est-europene și pentru agenți toți suntem, în general, cam la fel. Când am dat probe pentru un serial TV cu personaje “românești”, m-am întâlnit cu Dan Istrate. Bineînțeles că niciunul nu am fost distribuit, ci un armean. Am multe povesti pe același calapod. 

La probele din studio pentru “Sunnyside”, am fost împreună cu Greg Tuculescu. Eu am fost cel norocos și am ajuns să fiu sociabilul personaj “moldovean” în recentul sitcon de pe canalul NBC. La următoarele probe pentru câteva personaje românești au fost chemați și colegii noștri, Maddie Năstase și Tudor Munteanu. În locul lor au fost distribuiți o canadiană și un lituanian. Așa că am chiuit de bucurie când în episodul trei am întâmpinat-o cu căldură pe prietena noastra, Giannina Toaxen, actriță de origine română, care a devenit pe loc soțioara mea de pe micul ecran. Ca niciodată, eram doi români în studioul 28 de la Universal Studios!”, mărturisește acesta potrivit horainamerica.com. 

Mai mult decât atât, un alt personaj principal al serialului “Sunnyside” , devenit deja celebru, este tot român, originar din moldova, iar numărul de actori români care fac parte din acest serial crește constant. O reușită demnă de a fi menționată ca un record absolut.

 

Sursă Foto: Libertatea.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.