28 octombrie 2020, 10:35

Actrița Ileana Popovici va apărea în premieră în fața publicului de peste Prut

Actrița Ileana Popovici, devenită cunoscută după rolul principal pe care l-a jucat în filmul ”Reconstituirea”, regizat de Lucian Pintilie în 1971, va apărea, în premieră, în fața publicului de peste Prut, în cadrul unui eveniment cultural ce va avea loc pe 21 septembrie, la Chișinău, potrivit agerpres.ro.

Cunoscuta actriță, a cărei mamă este originară din Basarabia, va urca pe scena Filarmonicii Naționale ”Serghei Lunchevici” din Chișinău. Evenimentul ”Întâlnire cu actrița Ileana Popovici”, care va avea loc pe 21 septembrie, de la ora 18,00, aduce în atenția publicului o lansare de carte scrisă de nepoata actriței, un moment muzical marca Folk Reverse Jazz Trio, precum și vizionarea filmului Reconstituirea.

”Este, de fapt, prima mea întoarcere acasă, în mod public. Ca orice lucru frumos în viața oamenilor, se întâmplă și o coincidență — astfel, pe 22 septembrie, când vreau să merg la mormântul bunicului, se fac 20 de ani de la plecarea mamei într-o lume mai bună. Îmi doresc, simbolic, să o întorc pe ea într-un fel, în satul ei natal. Am mari emoții pentru că Chișinăul este plin de amintirile familiei mele. Sunt curioasă să văd cum va reacționa lumea la filmul Reconstituirea, cum vor reacționa cei care iubesc filmul românesc și România. Sper ca lumea să se simtă bine, să ne cunoaștem, să împărțim opinii, idei și să mă poată cunoaște și prin intermediul cărții scrise de Radmila, nepoata mea”, a declarat Ileana Popovici.

Ileana Popovici s-a născut pe 13 mai 1946 la București, fiind cunoscută iubitorilor de film prin rolul ei din ”Reconstituirea”, cel mai bun film românesc din toate timpurile potrivit Asociației Criticilor Români de Film.

[sursă imagine cover: mareleecran.net]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.