14 iunie 2024, 1:45

Adela Mărculescu urcă pe scena TNB la 84 de ani în “Titanic Vals”

TNB a programat pentru 27 decembrie una dintre cele mai solicitate spectacole de teatru ale sale  – “Titanic Vals”. Reprezentația de marți este și primul spectacol al doamnei Adela Mărculescu, care a împlinit recent 84 de ani.

Pentru seara de 27 nu mai sunt bilete, însă s-au pus în vânzare locuri pentru spectacolele din 13, 17 și 29 ianuarie.

Cea mai de succes comedie din istoria teatrului românesc, Titanic vals de Tudor Mușatescu, ‒ jucată de aproape 100 de ori în stagiunea de debut 1932-1933 pe scena Naționalului bucureștean ‒ este readusă în lumina rampei, de unul dintre cei mai inventivi regizori ai genului comic, Dan Tudor. Înzestrat, precum autorul „mușatismelor”, cu fantezie generoasă și inspirația de a transpune, cu abilitatea unui magician al hazului, spiritele de zi cu zi în situații pline de savoare, Dan Tudor reușește o montare din care nu lipsesc satira blândă și umorul de calitate.

În regia lui Dan Tudor, “Titanic Vals” adună o distribuție de zile mari din care fac parte Dan Puric, Adela Mărculescu, Irina Cojar, Ionuț Toader, Mihai Munteniță. Însuși regizorul, Dan Tudor, apare în două roluri meteorice.

Daca vă e dor de o comedie cu dichis, în care să regăsiți atmosfera anilor interbelici pe acordurile muzicii de flașnetă, intrigile din intimitatea căminului conjugal sau din viața politică (nicicând schimbată!), Titanic vals este și azi — la 90 de ani de la premieră — alegerea potrivită pentru o seară de teatru perfectă, căci pe scena TNB se întorc, în plină formă a creativității lor, formidabilii artiști Dan Puric și Dan Tudor.

 

Foto Florin Ghioca


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol