15 aprilie 2024, 3:36

Agenda Bucureștiului. Ediție specială online a Bucharest Science Festival

Festival

Bucharest Science Festival 2020 va avea loc între 23 și 27 septembrie, iar dezbaterile vor putea fi urmărite prin Zoom și pe principalele platforme de social media. Evenimentele individuale vor fi anunțate în cadrul secțiunii evenimente a paginii de Facebook a Bucharest Science Festival, pe site-ul https://www.BucharestScienceFestival.ro/ și în secțiunea „Discuții”. Mai multe aici.

 

„Cineliteratura” – o punte între literatură și film

În fiecare marți și miercuri, de la ora 20:00, în Grădina Muzeul Naţional al Literaturii Române, vor avea loc proiecții de filme menite să readucă în atenţia publicului ecranizările unor texte de referinţă din literatura română, prezentate de importanți critici de specialitate. Aflați mai multe aici.

 

Expoziție

Muzeul Național al Țăranului Român vă așteaptă la vernisajul expoziției de portrete fotografice Oameni.Putere.România.Revoluție., realizate de Cornel Brad. Expoziția va putea fi vizitată la Sala Acvariu în perioada 17 – 27 septembrie 2020, de marți până duminică, între orele 10.00 și 18.00. Intrarea este liberă. Mai multe detalii aici.

 

Pentru prima dată în istoria edițiilor, Art Safari București prelungește programul de vizitare începând de marți, 22 septembrie, până duminică, 27 septembrie (inclusiv). Art Safari poate fi vizitat de marți până duminică, între orele 12:00 și 21:00 (ultima intrare ora 20:30, ieșire ora 21:30). Tururile nocturne (Night Tours) vor fi organizate de miercuri până duminică, începând cu ora 22:00. Mai multe aici.

Cea mai importantă expoziție de fotojurnalism la nivel global, World Press Photo Exhibition Romania, se va deschide la Muzeul Național de Artă al României . Expoziția va putea fi vizitată de la orele 11.00. Programul de vizitare este 9 septembrie – 30 septembrie, de miercuri până duminică, între 11.00-17.00. Mai multe detalii aici.

 

Film

În aer liber, la Grădina de vară Herăstrău – Soții de militari – o peliculă care abordează un subiect la care puțini dintre noi se gândesc: modul în care viața acestor femei se schimbă atunci când aceștia sunt plecați în misiune, începe de la ora 20.00. Mai multe detalii aici.

 

Ultima săptămână la ”Cinema sub clar de lună” aduce 4 titluri proaspete în cadrul Festivalului Filmului Francez (ediția 24) și se încheie cu un thriller clasic în regia marelui François Truffaut. Proiecțiile au loc în aer liber la București pe Calea Victoriei 192A. Mai multe aici.

 

Summer Spritz

La Apollo111 responsabil de playlist și conversație este Alexandru Ion. Mai multe detalii regasiți aici.

 

Concert

Ia-ți PASTILA de dragoste pe ritmuri de pop cu 𝐈𝐑𝐈𝐍𝐀 𝐑𝐈𝐌𝐄𝐒, la Berăria H, de la 20.00. Mai multe aici.

 

Stand-up

Stand-up în Grădină Urbana cu Bucălae, Tănase și Ioana State, începând cu 20.30. Mai multe aici.

 

Pe terasa Comics Club vin 10 comedianți amatori, de la 21.00. Mai multe aici.

 

Strângere de fonduri

Asociatia Pro Valores și Asociația Caritas București organizează sub titlul “Artă pentru viață” o inedită campanie de strângere de fonduri.
11 lucrări de artă plastică, semnate atât de artiști consacrați precum: pictorii Sorin Adam, Vasile Mureșan Murivale sau iconografista Carmen Paiu, dar și de tineri artiști din România, Republica Moldova și Rusia vor fi licitate în perioada 14 septembrie – 15 octombrie. Fondurile strânse vor ajuta copiii cu vârste între 9 și 17 ani aflați în îngrijirea Centrului Casa Sfântul Ioan. Mai multe aici.

sursa foto: Facebook


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol