3 martie 2024, 8:17

Agenţia Naţională Antidrog va derula un proiect pilot în liceele din România

Agenţia Naţională Antidrog (ANA) va derula proiectul pilot ,,ABILITĂȚI PENTRU ACȚIUNE” în liceele din România, cu sprijinul Asociaţiei Cluburilor Lions District 124 România.

Proiectul are o abordare complexă pentru prevenirea consumului de droguri, favorizând factorii de protecție ai elevilor, prin dezvoltarea unei conexiuni puternice cu școala, implicarea părinților în viața copiilor și dobândirea cunoștințelor și abilităților necesare în luarea unor decizii sănătoase atunci când sunt presați să consume droguri.

Specialiştii ANA au fost formaţi de către un trainer internaţional, Lions Quest.

Scopul are dezvoltarea unor abilităţi sociale și emoționale, necesare luării unor decizii informate, corecte şi responsabile în legătură cu consumul de droguri, pentru cel puţin 5.000 de elevi de liceu, la nivel naţional, în anul şcolar 2021-2022.

De asemenea, un alt obiectiv important al proiectului îl reprezintă creşterea nivelului de informare, educare şi conştientizare a 10.000 de părinţi cu privire la importanţa factorilor de risc şi de protecţie familiali legaţi de consumul de droguri, la nivel naţional.

Cercetările au confirmat că învățarea socială și emoțională poate avea un impact pozitiv asupra climatului școlar și că aduce beneficii pentru elevi.

sursa foto: monitorulcj.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol