27 august 2023, 16:46

Agenția Spațială Europeană caută astronauți. Poți depune dosarul începând cu 31 martie

Pentru prima dată în 11 ani, Agenția Spațială Europeană (ESA) caută noi astronauți. Acești recruți vor lucra alături de astronauții existenți ai agenției. Reprezentanții mass-media sunt invitați la un eveniment de presă virtual marți, 16 februarie, pentru a afla mai multe despre posturile vacante care urmează să inițieze o schimbare de generații reală pentru ESA.

În 31 martie 2021, se deschid posturile vacante pentru noi astronauți. ESA încurajează puternic femeile să aplice, deoarece încearcă să extindă diversitatea de gen.

„Europa își ia locul în centrul explorării spațiale, pentru a merge mai departe decât am făcut-o vreodată. Acest proces de recrutare este primul pas și aștept cu nerăbdare să văd agenția că se dezvoltă în toate domeniile de explorare și inovație spațială, împreună cu partenerii noștri internaționali, în anii următori”, a spus directorul general al ESA, Jan Wörner.

Dosarele se vor depune online în perioada 31 martie – 28 mai 2021. După aceea, va începe procesul de selecție în șase etape, care se așteaptă să fie finalizat în octombrie 2022.

Evenimentul de presă din 16 februarie marchează începutul campaniei de comunicare pentru faza de candidaturi.

ESA are un buget de 13,2 miliarde de euro pentru 2021, cel mai mare buget la nivelul UE pentru explorarea spațiului. De asemenea, acesta vine în completarea investițiilor care vor fi realizate în ESA și în statele membre. Noul program spațial al UE este primul de acest gen pentru Europa. Modalitățile de implementare sunt încă în discuție.

Foto: ESA/CNES/Arianespace/Optique Video du CSG – Service Optique


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol