20 aprilie 2024, 11:39

Ai fost victima pescărușilor pe plajă? Cercetătorii au găsit soluția împotriva „hoților înaripați”

Pescăruşii sunt consideraţi de multe ori ”hoţi înaripaţi”. Aceștia obişnuiesc să fure mâncarea persoanelor neatente aflate pe malul mării.

Potrivit unui studiu publicat în jurnalul Biology Letters, pescărușii sunt descurajaţi ca să nu mai atace prin privirile directe şi insistente.

Un grup de cercetători de la Universitatea din Exeter a făcut acest experiment punând pe jos o pungă cu chipsuri pentru a verifica în cât timp pescăruşii se vor apropia de ea. În medie, pescăruşii au avut nevoie de o perioadă 21 de secunde în plus pentru a ataca în cazul în care erau priviţi insistent, prezintă agerpres.ro.

Oamenii de ştiinţă au testat reacţia a 27 de pescăruşi care s-au apropiat de mâncare dintr-un total de 74, doar 19 pescăruși au fost interesaţi de pradă în ambele situaţii.

Pescăruşii sunt deseori consideraţi agresivi şi dispuşi să ia mâncarea oamenilor, aşa că a fost interesant să aflăm că majoritatea nici măcar nu s-a apropiat în timpul testelor noastre”, a declarat Madeleine Goumas, de la Centrul pentru Ecologie şi Conservare al universităţii.

Dintre cei care s-au apropiat, cei mai mulţi au avut nevoie de mai mult timp în cazul în care erau urmăriţi’‘, a adăugat.

”Unii nici măcar nu s-au atins de mâncare, în timp ce alţii nu păreau să observe că un om se uita la ei‘.

Pescăruşii învaţă foarte rapid, aşa că dacă reuşesc o dată să obţină mâncare de la oameni ar putea încerca din nou’‘, a declarat Neeltje Boogert coautoarea studiului.

Cercelătorii îi sfătuiesc pe oameni să fie atenți la pescăruși și să încerce ai privi insistent și direct pentru a reduce riscul de a lua mâncarea.

 

sursa foto: trilulilu.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol