1 decembrie 2020, 14:05

Ai pisică? Trebuie să știi că mieunatul poate fi tradus cu ajutorul unei aplicaţii

Vrei s-o înțelegi pe pisica ta?

Rezolvat.

Un fost inginer de la Amazon Alexa a realizat o aplicație care își propune să traducă mieunatul pisicilor.

Bineînteles că este nevoie și de propietarul pisicii pentru ajuta la îmbunătățirea traducerii, creând o bază de date pentru a ajuta aplicația să învețe mai multe mieunături.

În momentul de față sunt doar 13 expresii în vocabularul aplicației, inclusiv: „Hrănește-mă!”, „Sunt furios!” și „Lasă-mă în pace!”

Cercetătorii susțin că pisicile nu au o limbă comună, iar fiecare mieunat este unic și adaptat proprietarului ei, informează BBC.

Traducerea aplicaţiei diferă în funcţie de fiecare profil individual, neexistând o bază de date generică pentru mieunături.

Javier Sanchez, manager de programe tehnice la dezvoltatorul de aplicații Akvelon, este de părere că scopul final este de a dezvolta o zgardă inteligentă. Aceasta va traduce mieunatul printr-o voce din zardă.

Cred că acest lucru este deosebit de important acum, deoarece, cu distanțarea socială, sunt oameni care sunt închiși în casă cu pisica”, a adăugat Sanchez.

Acest lucru le va permite oamenilor să comunice cu pisica lor sau cel puțin să înțeleagă intențiile pisicii și să construiască o legătură foarte importantă,” mai spune el.

Aplicația este disponibilă gratis atât la Google Play cât și în App Store la Apple.

 

sursa foto: animalzoo.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.