27 februarie 2020, 6:03

Albina robot, gata să ajungă pe Stația Spațială Internațională. Care sunt planurile NASA

Cercetătorii vor să trimită pe Stația Spațială Internațională un colet de albine robotice.

De-a lungul timpului au fost trimise cele mai bizare lucuri către Stația Spațială Internațională, cum ar fi viermi.

NASA vrea să trimită albine robotice pe Stația Spațială Internațională pentru a-i ajuta pe astronauți la treburile „casnice” din interiorul stației spațiale. Albine robotice sunt numite Astrobees și arată ca niște roboți zburători cu formă de cub și o dimensiune de 0,09 metri pătrați. Albinele sunt dotate cu camere și senzori pentru navigare, astfel încât să poată monitoriza echipajul, precum și cu senzori pentru activități de tip sampling sau alte sarcini de rutină.

Mașinăriile zburătoare au inclusiv touchscreeen, difuzor și microfon, pe care le pot manevra cu ajutorul brațelor mecanice. Mai exact, albinele robotice au fost proiectate cu un sistem de propulsie pe bază de ventilator, alimentat de o baterie care se afla la bordul navei. Cercetătorii au creat roboții astfel încât să se deplasează automat către o sursă de energie pentru a se reîncărca, informează realitatea.net.

Albinele robotice au scopul de a ușura semnificativ munca astonauților. Acestea se pot deplasa în interiorul Stației Spațiale pentru a monitoriza condițiile de mediu precum calitatea aerului sau nivelurile de sunet. Mașinăriile zburătoare pot fi operate de către experții de pe Pământ.

În momentul de fată sunt doar șase astronauți de la bordul Stației Spațiale Internaționale care vor beneficia de ajutorul albinelor.

sursa foto:Bani.md


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.