16 septembrie 2023, 20:31

Alianţa Pacienţilor Bolnavi Cronic din România a lansat asistentul virtual bazat pe inteligență artificială

Alianţa Pacienţilor Bolnavi Cronic din România a lansat asistentul virtual „Agregatorul general de informaţii educative despre sănătate”. Aceasta este o platformă online care foloseşte un algoritm de valori şi comparatori cu ajutorul modelului de inteligenţă artificială, pentru a răspunde întrebărilor din domeniul sănătăţii.

Coordonatorul de programe al Alianţei, Alin Bujan, spune că aplicaţia caută informaţii în sute de surse certificate şi oferă răspunsuri pe toate cuvintele-cheie care au legătură cu sănătatea omului, inclusiv informaţii orientative despre nutriţie şi psihologie.

Alin Bujan: ”Rolul inteligenţei artificiale din conţinutul aplicaţiei este acela de a culege întrebarea, textul, de la utilizator, îl interpretează, se duce şi accesează în bazele de date pe care noi le-am indicat, compară răspunsul şi îl afişează înapoi către utilizator. Sunt înregistrate în această aplicaţie în jur de 390 de surse de informare medicală, verificate, surse care sunt realizate de către medici. Aplicaţia răspunde în timp real tuturor întrebărilor şi are un atribut de contextualitate – adică îi adresezi o întrebare şi după aceea vii cu follow-up, dacă nu te-a lămurit primul răspuns, şi tot aşa”.

Noua platformă poate fi găsită la adresa de internet www.asistent.aliantapacientilor.ro.

Mai jos, un exemplu. L-am întrebat pe asistentul virtual despre o maladie rară. Apoi despre un tratament indicat pentru aceasta. Iată răspunsurile primite:


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol