24 ianuarie 2021, 4:01

Alina Eremia dă definiția fericirii unui artist: publicul să rezoneze cu muzica sa

Nu îi place statutul de vedetă. În plus, este și o persoană credincioasă.

Iubește muzica și ciocolata. Dar, dacă la ciocolată mai pune stavilă, pentru muzică aceasta nu există. Căci a ales-o chiar de pe tava cu tentații, în ziua în care a împlinit un an.

Nașul ei, văzând-o hotărâtă să înhațe microfonul, dintre toate obiectele etalate pe tavă, așa cum se face la noi la ruperea turtei, a spus atunci:”Gata, n-o să scăpați, o să devină cântăreață”.

Alina Eremia, cântăreață și actriță

Ea este Alina Eremia, actriță de televiziune și cântăreață, membră a formației Lala Band, cunoscută pentru evoluția din serialul muzical ”Pariu cu viața”, de la PRO TV și pentru telenovela ”O nouă viață”, de la Acasă TV. Acum este invitata jurnalistei Ioana Ciurlea, de la Digi 24, în emisiunea ”Oamenii dimineții”, realizată în parteneriat cu site-ul editiadedimineata.ro.

Primul ei concert nu a întârziat să apară, încă din anii copilăriei: a fost pe prispa casei, cu deodorantul mamei în mână. Dar prima interacțiune cu scena a fost la ”Tip top, mini top”, când avea patru ani și jumătate.

Era răcită, iar amfitrionul emisiunii, Horia Brenciu, a ajutat-o să-și sufle nasul.

”Mi-am petrecut întreaga copilărie pe scenă, la toate concursurile. Până să intru pe scenă avem tot felul de reacții, mă apuca sughițul, de exemplu. Îmi doream să iasă totul perfect încă de pe atunci”, îi povestește Ioanei Ciurlea, la ”Oamenii dimineții”.

Din familie

Mama ei a cochetat cu muzica, dar nu a avut susținerea de care avea nevoie. Părinții Alinei au fost însă primii care au ajutat-o și susținut-o.

Acum spune despre ei că au avut un rol crucial în devenirea ei, și-au sacrificat multe din viață pentru ca ea să poată face muzică.

Alina a luat lecții de pian și de canto, iar mama ei a fost o permanentă susținătoare. De altfel, ea a fost cea care a înscris-o fără să știe la primul ei casting din viață. De data asta, pentru actorie.

Alina a primit telefon că a fost acceptată, deși nu avea habar că fusese înscrisă la un casting. Era unul pentru un serial.

Nu-i ardea de asta, era un serial, nu muzică, mai avea și examene de dat în acea perioadă, și avea de învățat, era la final de clasa a XI-a.

A avut niște emoții colosale, dar în cele din urmă i-a plăcut foarte mult experiența aceea. Cu cât stătea mai mult în mediul acela, cu atât îi plăcea și mai tare.

Actoria și emoțiile

Așa a descoperit că, de fapt, îi place și actoria. Făcea asta din pasiune și de dragul reacțiilor tinerilor care îi urmăreau.

O interesează să stârnească emoție în sufletele celor care îi ascultă muzica.

Cât din viața ei este în piesele ei? În ultimii 2-3 ani, 100%. Ultimele 10 piese sunt scrise și de ea în colaborare de alți autori.

Îi place mult procesul acesta, regretă că nu a început mai devreme, dar crede că nu a avut maturitatea necesară, deschiderea necesară să facă lucruri în acest sens.

Este și un proces și terapeutic, pentru că este un flux de informații și de sentimente pe care vrea să le aducă la suprafață, nu vrea să le lase în ea, simte că se și curăță în acest fel.

În muzică se inspiră din ceea ce simte, îi vin cuvintele, se exprimă normal, pentru că sunt ideile ei, trăirile ei, emoțiile ei.

Iubirea a adus echilibru

Povestea ei de iubire are rol esențial în cariera sa de artistă. A schimbat-o în bine, a adus echilibru. A ajutat-o să se cunoască mai bine. El e partea rațională, ea e partea impulsivă, ia foc repede, se agită, în timp ce el reușește să așeze lucrurile, să le facă să respire.

”Mi se pare foarte tare să iubești pe cineva atât de mult, încât să îi înțelegi meseria, iar asta e ceva reciproc”, spune.

Piesele ei ajung și la 13 milioane de vizualizări pe Youtube, iar Alinei i se pare cel mai important lucru care i se poate întâmpla unui artist: să primească recunoașterea necesară, publicul să rezoneze cu muzica sa.

Este, în fond, definiția fericirii unui artist.

”Noi”, o pisă nouă, devenită hit

Are o piesă nouă, intitulată ”Noi”. A trimis videoclipul înainte de lansare diverselor televiziuni de nișă, și a avut parte de neașteptata surpriză să îl preia și să îl difuzeze foarte des.

Videoclipul a ajuns pe locul doi în topul celor mai difuzate zece videoclipuri în Media Forest.

Cine e vedetă? Termenul a căpătat o conotație destul de negativă. Ea nu fuge după faimă, succes. Oamenii au tendința de a judeca, și automat simți nevoia să intri în defensivă, e un mecanism de autoapărare.

Cât va cânta? Până o lasă vocea, o să tremure atât încât de tare încât n-o să mai fie ceva plăcut de ascultat, și va renunța singură. Sau vor arunca spectatorii cu roșii.

”Când o să fiu însărcinată până în luna a opta eu nu o să stau locului, cred că o să mă lege de pat, să stau liniștită! Nu scăpați de mine!”, a fost ”amenințarea” Alinei pentru fani.

Vă invităm să urmăriți aici dialogul Ioanei Ciurlea cu invitata sa, Alina Eremia:


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.