16 octombrie 2021, 21:59

Amazon le plătește cumpărătorilor până la o mie de dolari pentru produsele defecte

Amazon le va plăti clienților până la o mie de dolari pentru produsele defecte vândute pe site-ul său de către comercianții terți care cauzează pagube materiale sau vătămări corporale. Amazon face acest gest după ce s-a confruntat cu procese în care a susținut că nu poartă nicio responsabilitate pentru reclamații. Noua politică va fi aplicată din 1 septembrie.

Cazurile de răspundere pentru produse au copleșit compania Amazon în ultimii ani. Firma le-a permis comercianților terți să vândă pe site-ul său în urma unor verificări minime.

Compania continuă să creadă că nu este responsabilă legal pentru produsele defecte vândute de comercianții terți pe site-ul său. Acești vânzători rămân responsabili pentru produsele pe care le vând. Peste 80% dintre revendicări sunt pentru mai puțin de o mie de dolari.

Luna trecută, Comisia pentru siguranța produselor de consum din SUA a dat în judecată Amazon, acuzând-o că refuză să recunoască autoritățile de reglementare care-i cer să retragă produse defecte și nesigure. În aprilie, o instanță de apel din California a constatat că Amazon ar putea fi trasă la răspundere în acel stat pentru arsurile cauzate de un hoverboard presupus defect, vândut de o terță parte pe site, chiar dacă gigantul de comerț electronic nu a depozitat sau expediat produsul.

Noua politică impune vânzătorilor terți să obțină o asigurare de răspundere civilă a produselor după ce au realizat vânzări de zece mii de dolari într-o lună. Anterior, Amazon a cerut vânzătorilor să obțină asigurări atunci când au realizat vânzări de zece mii de dolari timp de trei luni consecutive pe site.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.