25 iulie 2024, 19:15

S-a lansat farmacia Amazon; care sunt regulile la noi

Amazon se lansează în vânzările online de medicamente eliberate pe bază de rețetă, a anunțat Washington Post. Gigantul de comerț electronic a lansat noua farmacie Amazon la doi ani după ce a achiziționat farmacia online PillPack, cu 753 milioane de dolari.

Încă un domeniu dominat de Amazon

Farmacia online este disponibilă pentru toți clienții, deși membrii Amazon Prime, care plătesc, în general, 120 de dolari pe an în SUA, au livrare în două zile fără taxe suplimentare.

Vânzările de medicamente eliberate pe bază de prescripție medicală se vor apropia de 360 ​​de miliarde de dolari anul acesta în SUA, potrivit unei prognoze realizate de Centers for Medicare & Medicaid Services, o agenție din cadrul Departamentului pentru sănătate. Odată cu pandemia de coronavirus, Amazon Pharmacy speră să profite de interesul în creștere pentru cumpărături de acasă.

Amazon Pharmacy nu este disponibil, deocamdată, pentru clienții din Hawaii, Illinois, Kentucky, Louisiana și Minnesota, unde reglementările impun capacități tehnice pe care Amazon nu le deține încă. De anul viitor, și în aceste state va fi disponibilă farmacia online.

Regulile din România

Din 24 aprilie 2019, farmaciile de la noi pot vinde online medicamente pentru care nu este nevoie de rețetă, a scris Trusted.ro. Pentru a se autoriza pentru vânzare online, farmaciile trebuie să depună o întreagă documentație la direcția de sănătate și site-ul farmaciei trebuie să conțină o serie de elemente obligatorii.

Apoi, farmacia va trebui să aibă un spațiu de cel puțin 10 metri pătrați în plus față de cel al farmaciei tradiționale, pentru a depozita și împacheta produsele pentru online.

Site-ul farmaciei trebuie să conțină o serie de elemente obligatorii. De asemenea, pentru fiecare medicament oferit spre vânzare se vor afișa:

  • Denumirea medicamentului;
  • Indicațiile terapeutice din autorizația de punere pe piață;
  • Prospectul;
  • Prețul.

Pacientul va avea acces la un spațiu privat, intitulat „Contul meu”, care include comenzile anterioare, precum și toate comunicările cu farmacistul responsabil.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol