8 iunie 2022, 1:48

Amazon crește salariile. Mai mult decât dublu!

Amazon.com Inc. mai mult decât dublează salariul de bază, la 350.000 de dolari pe an, de la 160.000. Compania va crește intervalele de compensare ale majorității locurilor de muncă la nivel global și schimbă momentul acordării acțiunilor, pentru a se alinia cu promoțiile.

  • La fel ca mulți angajatori mari, Amazon s-a chinuit să angajeze și să păstreze lucrători în ultimul timp. Compania s-a bazat de mult pe acordarea de acțiuni, pariind că poate atrage lucrătorii să ocupe poziții chiar dacă salariul de bază este scăzut.

Gigantul comerțului electronic avea 1,6 milioane de angajați la nivel global la 31 decembrie 2021, inclusiv lucrători în depozite, care sunt plătiți cu ora și personal de birou care câștigă salarii anuale. Amazon a refuzat să spună câți angajați vor primi sporul salarial anunțat.

Amazon plătește lucrătorii din depozit cu cel puțin 15 dolari pe oră și în septembrie a declarat că a crescut salariile medii pentru acești angajați la 18 dolari pe oră. În timpul pandemiei, compania a cheltuit foarte mult pe operațiunile sale de logistică, angajând sute de mii de oameni și plătind bonusuri noilor angajați.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol