16 octombrie 2021, 20:21

Americanii vor mai avea o Statuie a Libertății. Sosește la 4 iulie pe insula Ellis

Muzeul de Arte şi Meserii din Paris va trimite o replică a celebrei Statui a Libertăţii  la New York. A doua Statuie a Libertății va ajunge pe insula Ellis la 4 iulie, de Ziua Americii.

De la New York, replica Statuii Libertății va fi transportată la ambasada Franței din Washington, DC, unde va fi expusă timp de zece ani. Va ajunge în capitala Statelor Unite la 14 iulie, Ziua Națională a Franței.

Gestul reprezintă un omagiu adus istoriei comune și spiritului de prietenie dintre cele două țări, notează Politico.

Cu o înălțime de 2 metri și 83 de centimetri, replica este de 16 ori mai mică decât originalul.

Este una dintre cele 11 copii ale statuii realizate de Auguste Bartholdi. La realizarea ei au contribuit și inginerul Gustave Eiffel și arhitectul Eugene Viollet-le- Duc.

Franța a făcut cadou Statelor Unite Statuia Libertății în 1886.

Este înaltă de 92 de metri și cântărește 225 de tone. Este una din atracțiile turistice ale Statelor Unite și atrăgea, înainte de pandemie, patru milioane de vizitatori anual.

Directoarea Muzeului Artelor și Meseriilor spune că New York înseamnă Statuia Libertății, așa cum Franța are Turnul Eiffel, iar cele două monumente au o influență importantă în lume.

”Am dorit să reconectăm istoria franco-americană”, a declarat ambasadorul francez în SUA, Philippe Etienne, care a fost ambasadorul Franței în România, acum câțiva ani. În opinia sa, Statuia Libertății este un dublu simbol, al libertății, dar și al unui bun-venit, de întâmpinare.

Sursa foto: Flickr/Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0)

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.