23 ianuarie 2022, 17:26

Anchetă la Wuhan. OMS: E prea devreme pentru a trage concluzii despre originea virusului

Este prea devreme pentru a trage vreo concluzie dacă noul coronavirus SARS-CoV-2 îşi are originea în China, a declarat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) care efectuează o misiune în această ţară.

Toate ipotezele sunt pe masă. Este clar prea devreme pentru a ajunge la o concluzie legată de locul unde a apărut acest virus, în China sau în afara Chinei„, a declarat directorul pentru situaţii de urgenţă în cadrul organizaţiei, Michael Ryan, într-o conferinţă de presă la Geneva.

Există diferite observaţii ştiinţifice în diverse părţi ale lumii„, a continuat el, „este un puzzle uriaş şi nu poţi avea o imagine de ansamblu uitându-te la una dintre cele 10.000 de piese ale unui puzzle„.

Echipa internațională de oameni de știință a Organizației Mondiale a Sănătății a ajuns pe 14 ianuarie în orașul chinez Wuhan pentru a investiga originile noului coronavirus.

Medici chinezi au fost filmați sub acoperire pentru prima dată, recunoscând că și-au dat seama că noul coronavirus ar putea fi transmis între oameni, dar guvernul le-a spus să tacă.

Pe 16 ianuarie, șeful diplomaţiei americane Mike Pompeo a acuzat din nou China că ascunde adevărul cu privire la adevărata origine a pandemiei COVID-19, spunând că boli asemănătoare COVID-19 circulau deja în toamna anului 2019 printre membrii personalului Institutului de virusologie din Wuhan, scrie Agerpres.

Conferința de presă o puteți vedea aici

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.