20 mai 2024, 6:51

Cea mai mare parte dintre angajații la nivel mondial nu mai vor să se întoarcă la munca în birou

Cea mai mare parte dintre angajaţii intervievaţi la nivel mondial au declarat că nu vor să se întoarcă zilnic la birou, preferând să-şi dea demisia dacă sunt constrânşi.

Potrivit unui sondaj realizat de Advanced Workplace Associates și citat de Bloomberg, doar 3% dintre angajaţii cu muncă de birou (”gulerele albe” – „white collars”) îşi doresc reîntoarcerea la programul pre-pandemic, de cinci zile pe săptămână cu prezenţă fizică în birouri.

În raport, compania a avertizat că angajaţii sunt dispuşi să îşi dea demisia, dacă şefii lor i-ar obliga să se întoarcă la birou cu normă întreagă, potrivit Radio Romania Actualități.

86% dintre angajaţi doresc să lucreze de acasă cel puţin două zile pe săptămână, conform sondajului în care au fost chestionaţi aproape 10.000 de angajaţi la nivel global, din domenii precum finanţe, tehnologie şi energie.

Zilele preferate de mers la birou cu prezenţă fizică au sunt marţea, miercurea şi joia, existând tot mai clar perspectiva unor birouri goale în celelalte zile ale săptămânii.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol