10 iulie 2020, 5:09

Angela Merkel împlinește 65 de ani. Povestea primei femei cancelar din istoria Republicii Federale Germania

Cancelarul Angela Merkel împlinește astăzi 65 de ani. Merkel este prima femeie cancelar din istoria Republicii Federale Germania, fiind aleasă în această funcție la data de 22 noiembrie 2005 de către Bundestag și realeasă pentru trei mandate consecutive la 28 octombrie 2009, 17 decembrie 2013, respectiv 14 martie 2018.

Aceasta s-a alăturat vieții politice la scurt timp după căderea Zidului Berlinului în anul 1989 și a devenit treptat una dintre cele mai marcante figuri aflate la conducerea Uniunii Europene în urma alegerilor naționale din 2005.

Revista Forbes a numit-o „cea mai puternică femeie din lume” în diferite momente: 2006, 2007, 2008, 2009, 2011 și 2013, iar stilul de guvernare a cancelarului german Angela Merkel a deseori caractericat ca fiind pragmatic, în ciuda tuturor criticilor care au blamat-o pentru faptul că nu s-a decis asupra unei poziționări clare în spectrul politici.

Citește și: Angela Merkel, cea mai puternică femeie a lumii

Recent, Angela Merkel s-a mai remarcat și prin episoade mai puțin neplăcute, fiind surprinsă de mai multe ori cum tremura în timpul unor întâlniri oficiale. Aceasta a dat de mai multe ori asigurări că totul este bine în ceea ce privește starea ei de sănătate și că își va duce până la capăt madaul.

Acest lucru nu i-a oprit, însă, pe reprezentanții intitutului Civey să realizeze un sondaj cu privire la statrea de sănătate a Angelei Merkel. Potrivit rezultatelor,  59% dintre germani consideră că tremuratul cancelarului ţine exclusiv de sfera sa „privată”, în timp ce 34% apreciază că este vorba de o informaţie de interes public, menționează digi24.ro.

Angela Merkel urmează să-şi încheie ultimul mandat de cancelar în 2021, iar la finalul acestei luni va intra în vacanța de vară obișnuită.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.