6 septembrie 2023, 8:39

ANM: Cod galben și portocaliu de furtuni în mai multe județe

Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări cod galben și cod portocaliu de ploi și fenomene asociate în mai multe regiuni.

Prima avertizare de cod galben instabilitate atmosferică temporar accentuată intră în vigoare vineri între 10:00- 19:00.

Local în Muntenia, Moldova și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, averse torențiale și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…30 l/mp.

COD PORTOCALIU

Totodată, în Dobrogea, jumătatea estică a Munteniei și în cea sudică a Moldovei, precum și în Carpații de Curbură vor fi perioade cu averse torențiale, vijelii, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și pe alocuri 50…60 l/mp.

Potrivit meteorologilor, vineri de la ora 19:00 până sâmbătă ora 10:00 va fi un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Local în estul Munteniei și sudul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…30 l/mp.

Un cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată va intra în vigoare vineri de la ora 19:00 până la ora 10:00.

În Dobrogea vor fi perioade cu averse torențiale, vijelii, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și pe alocuri 50…60 l/mp.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol