8 iulie 2020, 8:16

Apa de la robinet, un pericol pentru copii! Cum pot fi afectați cei mici

Potrivit unui studiu, fluorul din apa de la robinet îi putea afecta pe copii și mai exact IQ-ul copiilor mici.

În anii 1950, în multe ţări industrializate, a fost adăugată în apa de la robinet fluorura, pentru a preveni cariile dentare.

Ne-am dat seama că există o mulţime de îndoieli cu privire la pericolul pe care îl reprezintă fluorul din apă, în special pentru femeile însărcinate şi copiii mici„, a declarat Christine Till de la Universitatea York din Canada, autorul principal al studiului publicat în JAMA Pediatrics.

Fluorul este prezent în apa de la robinet și este distribuită către aproximativ 66% din populaţia Statelor Unite, către 38% din cetăţenii canadieni şi 3% din cetăţenii europeni, se arată în agerpres.ro.

Concentraţiile foarte mari ale acestui mineral s-au dovedit a fi toxice pentru creier, însă concentraţiile din apa de la robinet sunt, în general, sigure. Cercetătorii susțin că o creştere a concentraţiei de fluor în urina femeilor însărcinate cu un miligram pe litru a fost asociată cu o scădere cu 4,5 puncte a IQ-ului în rândul băieţilor de trei sau patru ani, dar nu şi în rândul fetelor.

La acest studiu au participat 601 de perechi mamă-copil din şase oraşe canadiene, dintre care 41% trăiesc în comunităţi alimentate cu apă fluorată.

 

sursa foto: copilul.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.