16 noiembrie 2022, 12:12

Fă-ți viața mai ușoară, cu aplicații care anulează zgomotul

Există astăzi perechi de căști uimitoare, care pot anula complet zgomotul din jur. Le poți folosi pentru a asculta muzică în cele mai bune condiții sau pur și simplu ca să nu fii deranjată/ă de zgomotul din jur. De obicei, aceste căști au microfoane care monitorizează permanent zgomotul și emit sunete care-l anulează. Iată câteva recomandări de tip software, dacă nu vrei să dai mulți bani pe căști.

Pentru Windows: Noise Blocker

Potrivit dezvoltatorilor, Noise Blocker folosește mostre audio preluate de microfon pentru a combate zumzetul ventilatorului laptop-ului , zgomotul clicurilor de pe tastatură și mouse și distorsiunile.

Pentru început, utilizatorul oferă zgomote aplicației, făcând click pe butonul Adăugare și, de exemplu, tastând ceva (pentru a înregistra sunetele apăsării tastelor). Programul are nevoie de instruire separată pentru fiecare sunet deranjant: clicuri de mouse, copii care se joacă afară etc. Parcurgerea procesului de înregistrare pentru fiecare sunet deranjant este plictisitor, iar aplicația pur și simplu ignoră zgomotele necunoscute.

După înregistrarea zgomotelor, trebuie să reglați filtrul astfel încât vocea dvs. să treacă fără interferențe.

Noise Blocker acționează ca un fel de intermediar între dispozitivul dvs. de înregistrare și restul software-ului. Pentru a activa filtrul în aplicație pentru apeluri online, selectați Noise Blocker ca microfon virtual.

Preț: o oră pe zi gratuită; folosire nelimitată pe până la trei computere, pentru 20 de dolari.

Pentru Windows și macOS: Krisp

Krisp a învățat abilitățile de reducere a zgomotului automat, prin prelucrarea a mii de înregistrări dintr-o gamă largă de sunete și voci. Recunoaște multe zgomote, dar, dacă cineva din apropiere (să zicem, un copil) țipă brusc în timpul unei întâlniri importante, filtrul probabil nu îl va bloca.

Configurarea utilizează instrucțiuni video care arată clar pașii necesari. La fel ca Noise Blocker, Krisp se conectează la sistem ca un microfon virtual. În plus, Krisp creează un difuzor virtual. Selectarea acestuia ca sursă de sunet în setările Skype, de exemplu, face ca aplicația să funcționeze în ambele sensuri – adică filtrează zgomotul și de la alte persoane din apel.

Preț: Două ore pe săptămână de utilizare gratuită sau nelimitată pentru 60 de dolari pe an.

Pentru Android și iOS: NoiseWall

NoiseWall (Android / iOS) maschează sunete străine redând zgomot artificial static, care este un amestec definit de utilizator din patru varietăți diferite: alb, roz, roșu și maro.

Sunetele ambientale nu pătrund în „peretele” zgomotului. Cu toate acestea, uneori poate fi necesar să măriți volumul aplicației la aproape maximum. Cu utilizarea prelungită, zgomotul generat poate deveni la fel de enervant ca vecinii sau copiii de afară. Cu toate acestea, NoiseWall își face treaba.

Setările suplimentare Noise Wall includ o gamă de patru tipuri de zgomot și un temporizator de oprire.

Preț: gratuit cu reclame sau doi dolari fără reclame.

Pentru Android: Safe Headphones

Scopul aplicației nu este să înăbușe sunetele ambientale, ci mai degrabă să le amplifice. Tonul încet al vocii poate fi distins pe fundalul unui zgomot puternic, opțiune utilă în situații în care trebuie să auziți informații importante, cum ar fi un anunț despre zbor la aeroport. Când nu se redă muzică, Safe Headphones transformă smartphone-ul într-un fel de aparat auditiv, amplificând sunetele din jur.

Aplicația are un comutator pornit-oprit, un buton pentru a activa filtrul de zgomot de fundal și un potențiometru de volum.

Preț: gratuit cu reclame sau zece dolari fără reclame.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol