17 ianuarie 2022, 8:53

Apple lucrează la un telefon care va detecta depresia și declinul cognitiv

Apple lucrează la o tehnologie pentru a ajuta la diagnosticarea depresiei și a declinului cognitiv. Folosind o serie de date de la senzori de mobilitate, activitate fizică, modele de somn, comportament de tastare și multe altele, cercetătorii speră că pot elimina semnalele digitale asociate cu condițiile țintă, astfel încât să poată fi creați algoritmi pentru a le detecta în mod fiabil.

Eforturile provin din parteneriatele de cercetare pe care Apple le-a anunțat cu Universitatea din California în Los Angeles, care studiază stresul, anxietatea și depresia și compania farmaceutică Biogen. „Seabreeze” este numele de cod al proiectului dela UCLA, iar „Pi” este numele de cod al proiectului de la Biogen. Biogen și-a lansat studiul, dar multe dintre detalii nu au fost raportate. Compania farmaceutică a primit în această vară aprobarea de la Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente pentru un nou medicament pentru tratarea declinului cognitiv ușor.

O mare parte dintre cercetările medicale ale lui Apple s-a concentrat pe caracteristici noi pentru ceasul său inteligent. Cercetările privind sănătatea mintală și declinul cognitiv valorifică datele colectate de iPhone. Proiectele de cercetare sunt încă în stadii incipiente și nu pot duce deocamdată la noi funcții ale dispozitivului. În timp ce studiile academice anterioare au arătat unele dovezi că persoanele cu anumite condiții de sănătate mintală își folosesc dispozitivele digitale diferit de alte persoane, rămâne de văzut dacă pot fi creați algoritmi fiabili pentru a detecta condițiile.

Apple are, de asemenea, un proiect de cercetare cu Universitatea Duke care urmărește să creeze un algoritm pentru detectarea autismului în copilărie, inclusiv utilizarea camerei de pe iPhone pentru a observa modul în care se concentrează copiii mici.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.