14 iunie 2024, 3:20

Aproximativ o sută de oameni ar putea trăi pe Lună până în 2040

Potrivit unui expert de la Agenția Spațială Europeană (ESA), aproximativ o sută de oameni ar putea trăi pe Lună până în 2040, iar numărul acestora ar putea ajunge la 1 000 de persoane în jurul anului 2050.

Dacă facem un exercițiu de imaginație, putem privim lucrurile astfel: suntem în anul 2040 și aproximativ o sută de oameni trăiesc pe Lună, topind gheață pentru a-și procura apă, mâncând plante cultivate în sere amenajate pe scoarța lunară și practicând sporturi „zburătoare”, profitând de gravitația slabă a satelitului natural al Terrei. Deși acest scenariu pare rupt din filmele SF,  anumiți experți, precum Bernard Foing, un cercetător care participă la programul „Satul lunar” demarat de ESA, consideră că acest obiectiv este realizabil.

Cu ocazia unui congres european dedicat științelor planetare, organizat la Riga, Bernard Foing a explicat  că dacă acest ritm de dezvoltare tehnologică se menține, oamenii ar putea să se mute în curând pe Lună. Până în 2030, ar putea fi amenajată o primă colonie umană pe Lună în care ar putea să trăiască șase pionieri ai spațiului, iar numărul lor ar putea să crească la 100 de persoane până în anul 2040, a declarat Bernard Foing.

„În 2050, ar putea trăi 1.000 de persoane pe Lună” și apoi, acei oameni ar putea să înceapă să se gândească „să își aducă familiile” pe satelitul Terrei, a adăugat același expert, potrivit agerpres.ro.

Experții afirmă că proiectul de colonizare a Lunii va depinde de colaborarea dintre agențiile spațiale naționale și sectorul privat, care ar putea profita astfel de comercializarea resurselor lunare. Totuși, experții au emis și un avertisment pentru cei care visează deja să se mute pe Lună: viața va fi „dură”, a subliniat cercetătoarea în fizică Christiane Heinicke.

 

[Sursă imagine: www.brandlifemag.com]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol