23 iunie 2024, 14:20

Arabia Saudită își deschide porțile în fața turiștilor. Cei care nu respectă regulile de conduită riscă amenzi

Arabia Saudită își deschide, pentru prima dată, porțile în fața turiștilor din întreaga lume, însă, cu o precizare: cine nu respectă regulile de decență în spațiul public, în special în ceea ce priveşte îmbrăcămintea sau comportamentul, vor primi amenzi usturătoare din partea autorităților saudite, anunță Agerpres.

Acest anunț vine în contextul în care, regatul a început recent să emită, pentru prima dată, vize turistice cu scopul de a-și diversifica resursele, care provin în mare parte din exploatarea petrolului.

Astfel, Ministerul de Interne a expus 19 eventuale ”delicte”, de care pot fi acuzați viitorii turiști, însă nu au fost specificate până în acest moment și cuantumul amenzilor.

Noua legislaţie impune bărbaţilor şi femeilor să se îmbrace într-o manieră modestă şi să se abţină de la a-şi manifesta în public afecţiunea. Femeile sunt libere să aleagă haine decente„, se arată în comunicatul de presă, potrivit Agerpres.

În plus, aceste reglementări ar trebui să faciliteze „informarea vizitatorilor şi turiştilor din regat cu privire la legea privind comportamentul în public, astfel încât aceştia să se conformeze”, se menţionează în comunicat.

Autoritățile saudite vor acorda vize online și la sosirea în regat a cetățenilor din 49 de ţări, inclusiv Statele Unite, Australia şi mai multe ţări europene. În urma acestei decizii, regatul acorda vize doar pelerinilor, oamenilor de afaceri și muncitorilor veniți din alte țări și recent, spectatorilor la evenimente sportive sau culturale.

Anterior deciziei, regatul acorda viză doar pelerinilor, oamenilor de afaceri şi muncitorilor veniţi din alte ţări şi, recent, spectatorilor la evenimente sportive sau culturale.

Printre restricțiile celor care doresc să viziteze Arabia Saudită se numără și evitarea hainelor mulate sau cu mesaje și imagini profane, dar și detalii legate de lungimea rochiilor femeilor umerii şi genunchii” femeilor trebuie să fie „acoperiţi în public”.

Ideea de dezvoltarea a turismului din Arabia Saudită face parte din proiectul de reformă „Vision 2030” al prinţului moştenitor Mohammed bin Salman, al cărui scop este dezvoltarea celei mai mari economii din lumea arabe, în vederea unei epoci post-petrol, mai anunță Agerpres.

Sursă Foto: bloomberg.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol