16 septembrie 2023, 7:31

ASPA: campanie de verificare a deținătorilor de câini și de STERILIZĂRI GRATUITE!

Primăria Municipiului București, prin Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animelelor (ASPA), anunță că deruleaza o campanie de verificare a deținătorilor de câini. Acțiunea este realizată împreună cu Poliția Locală a Municipiului București și cu sprijinul Jandarmeriei.

În urma acestor verificări, fără un calendar anunțat, vor fi sterilizați gratuit câinii de rasă comună cu deținător. În cazul refuzului proprietarilor, aceștia riscă amenzi cuprinse între 5.000 și 10.000 lei, anunță Primăria Capitalei.

Mergem din poartă în poartă, pentru verificarea carnetelor de sănătate ale câinilor, pentru a afla dacă aceştia sunt castraţi şi microcipaţi, aşa cum prevede legea. Atunci când sunt identificaţi proprietari care nu au câinii castraţi şi microcipaţi, poliţiştii locali înmânează o notificare, prin care se dă la dispoziţie proprietarilor un termen de 30 de zile pentru a intra în legalitate”, a precizat Cătălina Trănescu, purtător de cuvânt ASPA.

De altfel, în luna septembrie, continuă campania de sterilizări și microcipări gratuite pentru câinii de rasă comună, derulată de Primăria Municipiului București prin ASPA.

  • 16 – 17 septembrie:

Green Vet va efectua sterilizări la adresa Șos. Olteniței nr. 169, sector 4 iar Sache Vet în Parcul Ion Creangă, sector 2.

  • 23-24 septembrie:

Hands and Paws Vet va staționa la Școala Gimnazială nr. 136, din str. Prelungirea Ferentari nr. 74A, sector 5 iar Sache Vet la Școala Gimnazială nr. 55 din Șos. Industriilor nr. 46, sector 3.

Persoanele interesate se pot programa la numărul de telefon 0743.204.942, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00-16:00.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol