13 aprilie 2021, 7:06

AstraZeneca va livra în continuare sub 50%

După problema de aprovizionare cu vaccin a celor de la Pfizer, și AstraZeneca se confuntă cu probleme. Compania a anunțat că va livra și în trimestrul doi mai puțin de jumătate dintre dozele de vaccin contra Covid-19 promise.

AstraZeneca a anunțat Uniunea Europeană că se așteaptă să livreze mai puțin de jumătate dintre vaccinurile contra Covid-19 pe care trebuia să le furnizeze în trimestrul doi, a declarat un oficial european pentru Reuters.

Oficialul UE citat, implicat direct în discuțiile cu producătorul anglo-suedez, afirmă că AstraZeneca a spus reprezentanților blocului comunitar, în timpul unor ședințe, că ”va livra mai puțin de 90 de milioane de doze în trimestrul al doilea”.

Compania farma nu a negat informația, dar, într-un comunicat de presă emis ulterior, a spus că se străduiește să crească productivitatea pentru a livra cele 180 de milioane de doze promise.

Această scădere, despre care abia acum se află, vine după o reducere majoră a livrărilor din primul trimestru și ar putea afecta capacitatea UE de a-și atinge ținta, aceea de a vaccina 70% din populația adultă până la vară.

Citește și:

Vaccinarea personalului din învăţământ începe miercuri, în Bucureşti şi în 23 de judeţe


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.