23 septembrie 2020, 14:31

Astronauții americani se reîntorc pe Lună

Președintele Statelor Unite, Donald Trump a semnat zilele trecute o directivă care autorizează NASA să retrimită astronauți americani pe Lună. Această misiune ar putea reprezenta o pistă de lansare pentru un proiect mult mai ambițios, respectiv trimiterea astronauților pe Marte. Potrivit declarațiilor președintelui american, înnoirea interesului asupra explorării cosmosului este determinat de asigurarea primatului Americii în spațiu.

sursa: airandspace.si.edu

Decizia lui Trump se bazează pe recomandările venite de la Consiliul Național Spațial American. Dincolo de „recuperarea destinului nostru în spațiu”, președintele SUA a mai declarat că noua directivă va stimula inovația, inclusiv dezvoltarea de tehnologii care pot fi utilizate în scopuri militare.

sursa: voanews.com

„Directiva pe care o semnez azi va concentra din nou programul spaţial american pe explorarea umană şi descoperire. Reprezintă un pas important în ceea ce priveşte reîntoarcerea astronauţilor pe Lună, pentru prima dată din 1972, pentru o perioadă mai lungă de explorare şi utilizare. De data aceasta nu vom pune doar un steag şi ne vom lăsa urma pasului”, a mai spus Trump.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.