24 iulie 2024, 0:42

Astronomii au descoperit două planete asemănătoare cu Pământul, care ar putea fi locuite

Cercetătorii anunță noi progrese în exploarea spațiului cosmic. De curând acestia au anunțat faptul că sunt cât se poate de siguri că au găsit unele planete asemănătoare cu Terra. Distanța Pământului față de aceste două exoplanete este de doar 12,5 ani lumină depărtare. O distanță enromă, dacă stăm să luam în calcul și în cât timp am putea parcurge o astfel de distanță. 

Potrivit ultimelor calcule ale unor astronomi britanici, un an lumină este echivalat cu perioada în care lumina călătorește în spațiul cosmic pe durata unui an de pe Terra. Cu alte cuvinte, un an lumină este egal cu 10 trilioane de kilometri, menționează Descopera.ro.

„Sunt doar putin mai grele decat Pamantul si se afla in asa-zisa zona locuibila, unde apa se poate gasi in forma lichida”, a explicat autorul studiului, Mathias Zechmeister, astrofizician la Universitatea Gottingen, potrivit ziare.com.

Planetele au fost numite „Teegarden b” și „Teegarden c”, iar pe prima există foarte mari șanse ca temperaturile să fie cuprinse între 0 – 50 de grade Celsius, temperaturi prielnice pentru viață. Mai mult decât atât, se pare că aceștia au putut estima cu exactitate că temperaturile sunt în jur de 28 de grade Celsius, mai citează sursa amintită anterior.
În plsu, pe „Teegarden c” temperatura e, cel mai probabil, de -47 de grade Celsius.

Potrivit unui raport publicat de jurnalul Astronomy Astrophysics, cele două planete s-ar afla în lista de 19 planete pe care ar fi posibilă dezvoltarea vieții. Totodată, se pare că în urma acestor descoperiri „Teegarden b” a devenit cap de listă.

Sursă Cover Foto: sfatulparintilor.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol