19 noiembrie 2022, 3:31

Atac armat într-o școală din Rusia, pe model american

Ne-am obișnuit cu atacurile armate din școlile americane, cu interminabilele discuții despre comercializarea armelor și despre cauzele care îi împing pe unii la acte criminale de acest gen. Iată că a venit și rândul Rusiei să intre în vizorul presei internaționale nu doar din cauza războiului lansat în Ucraina. Ci chiar pentru un atac armat într-o școală. Pe model american.

Cel puţin 13 persoane au fost ucise şi 20 rănite, printre care copii, în cursul unui incident armat într-o şcoală din oraşul Ijevsk, capitala regiunii Udmurtia din centrul Rusiei, a anunţat luni Ministerul de Interne rus, potrivit căruia autorul atacului s-a sinucis, transmit agențiile internaționale de presă.

”Poliţiştii au găsit corpul bărbatului care a deschis focul. Potrivit informaţiilor noastre, el s-a sinucis”, a indicat ministerul.

Anterior, guvernatorul regiunii Udmurtia, Aleksandr Breşalov, indicase că ”printre victime” se află copii şi că un paznic a fost de asemenea ucis.

Agenţia de presă RIA l-a citat pe guvernatorul Breşalov potrivit căruia un bărbat neidentificat a intrat în şcoală şi a ucis un paznic. El a adăugat că există morţi şi răniţi în rândul elevilor.

Atacatorul era un fost elev al școlii, notează BBC. Președintele Vladimir Putin a denunțat atacul ca fiind „inuman”.

Sursa foto: Anadolu Agency

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol