24 aprilie 2024, 20:36

Atenție! Berea fără alcool ar putea avea efecte secundare

Să începem cu partea plină a paharului, beneficiile pentru sănătate ale berii includ reducerea riscului de cancer și boli cardiovasculare, creșterea densității osoase, prevenirea demenței și a bolilor coronariene, dar și îmbunătățirea funcției sistemului digestiv.

Pe de altă parte, consumul unor cantități mari de bere poate provoca numeroase efecte secundare, cum ar fi confuzie, probleme de controlare a emoțiilor, pierderea coordonării, convulsii, somnolență, probleme cu respirația, hipotermie, niveluri ridicate ale zahărului în sânge, vărsături, diaree, sângerare, bătăi neregulate ale inimii și altele.

Pe de altă parte, nici berea fără alcool nu este total inofensivă. Experţii explică faptul că berea fără alcool determină rinichii să lucreze mai intens, drept urmare, agenţii cancerigeni din această băutură nu pot fi eliminaţi în mod natural, ci se blochează în ţesuturi, scrie zdrave.to.

Acest lucru poate duce la inflamarea rinichilor, favorizând apariţia pielonefritei, glomerulonefritei sau insuficienţei renale. În plus, tractul gastro-intestinal are de suferit, putându-se forma gaze intestinale, din cauza conţinutului ridicat de dioxid de carbon, iar conservanţii pot intensifica efectul toxic.

Indiferent de tot ce s-a afirmat până acum, însă, această băutură conţine şi substanţe utile – antioxidanţi care luptă împotriva proceselor de oxidare.

De asemenea, berea fără alcool conţine vitamine B, necesare pentru funcţionarea sistemului nervos şi pentru realizarea multor reacţii biochimice.

Berea fără alcool este potrivită şi pentru cei care nu doresc să acumuleze kilograme în plus, deoarece conţine mai puţine calorii decât berea obişnuită.

Băutura conţine şi un procent mic de alcool etilic, iar depozitarea sa pentru o perioadă îndelungată creşte concentraţia de etanol. Şi nu în ultimul rând, berea fără alcool poate determina dependență, adică poate deveni primul pas spre obişnuinţa de a consuma băuturi alcoolice.

Oamenii de ştiinţă explică acest efect prin faptul că berea fără alcool este percepută de o persoană, din punct de vedere psihologic, la fel ca berea obişnuită. În zona de risc se află cei care, din anumite motive, îşi limitează consumul de băuturi tari.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol