7 august 2020, 4:18

Atenție! Formularul electronic pentru accesul prin Promachonas nu mai e disponibil. Grecii schimbă, încă o dată, regulile de intrare în ţară

Formularul electronic pentru accesul prin unicul punct al frontierei bulgaro-elene deschis turiştilor, cel de la Kulata-Promachonas, nu mai e disponibil până marţi, astfel că aceia care nu l-au completat deja vor trebui să-şi amâne călătoria pentru miercuri, au anunţat sâmbătă, autorităţile elene.

Ultima atenţionare venită din partea autorităţilor elene spune că de miercuri dimineaţă (în loc de marţi), ora 06:00, toţi turiştii care vor intra în Grecia prin vama Kulata-Promachonas  vor trebui să prezinte un test negativ pentru COVID-19, prelevat cu cel mult 72 de ore înainte.

Ce trebuie să conțină certificatul

De asemenea, au precizat ce date trebuie să conţină certificatul pentru testul negativ la COVID-19 solicitat turiştilor, precum şi condiţiile în care trebuie făcut testul, scrie news.ro.

Practic, cine încearcă să completeze acum formularul electronic pentru intrarea pe teritoriul Greciei are de ales doar între avion şi feribot, fără posibilitatea de a selecta şi maşina. Astfel, românii care aveau în plan să ajungă zilele viitoare în Grecia cu autoturismul, dar nu au apucat să completeze formularul, trebuie să îşi reprogrameze traseul şi să aştepte până miercuri, moment în care vor trebui să prezinte şi testul negativ pentru coronavirus, scrie mediafax.ro.

Începând de miercuri, 16 iulie, ora 6:00, turiştii care intră în Grecia pe la Promachonas sunt obligaţi să prezinte la sosire rezultatul negativ al unui test molecular (PCR) pentru COVID-19, făcut cu 72 de ore înaintea intrării în Grecia.

Turiştii vor trebui să aibă un test de laborator RT-PCR, pe baza  unor probe orofaringiene sau nazofaringiene.

Certificatul va trebui să fie scris în limba engleză şi să conţină numele şi datele de identitate ale turistului.

Unde se face testul

Laboratoarele care fac testul trebuie să fie: laboratoare naţionale de referinţă, laboratoare naţionale de sănătate publică sau laboratoare private acreditate de autorităţile naţionale cu atribuţii de acreditare, nu în mod specific pentru COVID-19.

Certificatele care nu conţin aceste date nu vor fi acceptate, mai scrie news.ro.

Pentru ca toate aceste modificări să fie implementate, sistemul PLF nu va fi disponibil până marţi la ora 00:01. Cei care deja au completat formularele vor putea trece prin punctul de frontieră Promachonas, dar cei care nu îl au, vor trebui să-şi amâne călătoria pentru miercuri, 15 iulie.

Celelalte puncte de trecere a frontierei rămân închise pentru turişti.

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.