3 martie 2024, 11:43

Atenție la amenzile de circulație în Ungaria. Toleranță zero pentru anumite abateri

Vacanța în Ungaria poate fi o experiență minunată, dar pentru șoferii români care își doresc să se bucure de această țară fermecătoare respectarea regulilor de circulație este esențială.

Ungaria aplică o politică de toleranță zero în privința condusului sub influența alcoolului, iar amenzile sunt considerabile.

Amenzile contravenţionale se pot achita la unităţile poştale din Ungaria pe baza cecului primit cu ocazia constatării şi aplicării sancţiunii de către poliţia rutieră sau prin transfer bancar, în baza procesului verbal întocmit de poliţia rutieră.

Amenzi imense în Ungaria pentru aceste abateri

Conform automotorsisport, dacă vreți să vă aventurați pe drumurile ungare, asigurați-vă că aveți la îndemână următoarele documente:

– Permis de conducere valabil (trebuie să aveți peste 18 ani pentru a putea conduce)
– Certificat de asigurare auto
– Documentul de înmatriculare V5 pentru propria mașină sau documentele de închiriat

Nu uitați să luați cu voi și următoarele echipamente recomandate:

  • Becuri de rezervă pentru farurile mașinii
  • Un stingător
  •  O trusă de prim ajutor
  •  O jachetă reflectorizantă
  •  O carte verde

Respectarea regulilor de circulație este imperativă în Ungaria

Conduceți pe partea dreaptă a drumului și depășiți pe partea stângă. Vehiculele din dreapta, transportul public și vehiculele de urgență au prioritate.

În zonele construite, claxonul trebuie utilizat numai în caz de pericol imediat, în restul zonelor urbane este interzis. Nerespectarea acestor reguli poate atrage amenzi mari.

În cazul în care sunteți implicat într-un accident cu un cetățean maghiar, raportați incidentul la Asociația Companiilor de Asigurări din Ungaria. Amenzile pentru nereguli pot ajunge până la 300.000 de forinți (aproximativ 4.000 de lei sau 825 de euro).

Un aspect deosebit de important este să nu consumați alcool atunci când conduceți. Ungaria are o politică de toleranță zero în acest sens, iar limita de alcoolemie este de 0,00%. Șoferii care încalcă această regulă riscă să-și piardă permisul.

De asemenea, fiți atenți la limitele de viteză: 50 km/h în zonele construite și din ce în ce mai frecvent 30 km/h în zonele centrale ale orașelor.

Pe drumurile din afara zonelor locuite, viteza maximă permisă este de 90-110 km/h, iar pe autostrăzi puteți circula cu 130 km/h.

În ceea ce privește parcarea, rețineți că aceasta poate fi limitată în zonele construite, iar zonele restricționate sunt semnalizate corespunzător.

În Budapesta, polițiștii pot folosi dispozitive de blocare a roților în cazul parcării ilegale. În situații extreme, mașina poate fi chiar remorcată, așa că fiți atenți unde vă parcați.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol