5 martie 2024, 0:24

Atenție la noile tentative de fraude online: infractorii folosesc identitatea serviciilor de curierat

Infractorii cibernetici continuă să desfășoare campanii frauduloase în mediul online, de data aceasta prin utilizarea imaginii unor servicii de curierat pentru a păcăli utilizatorii.

Specialiștii de la Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) avertizează că infractorii cibernetici continuă tentativele de fraudare, folosindu-se acum de identitatea unor servicii de curierat în campaniile lor.

În această perioadă, dacă așteptați o livrare sau primiți o notificare despre sosirea unui colet neașteptat, DNSC recomandă să fiți vigilenți și să verificați informațiile înainte de acționa.

De asemenea, evitați să accesați link-uri sau atașamente din mesaje nesolicitate și verificați mereu adresa expeditorului. Dacă aveți îndoieli, contactați direct compania de curierat, pe un număr de telefon oficial, regăsit pe site-ul acesteia.

Nu furnizați date personale, financiare sau de autentificare în cazul în care ați fost redirecționați pe site-uri suspecte.

DNSC dă exemplu unui site de phishing care are o denumire extrem de apropiată de Compania Națională Poșta (post-romana[.]web[.]app), ceea ce ar putea duce în eroare potențialele victime care citesc în grabă adresa site-ului.

Analizați cu atenție corectitudinea textului în limba română! Uneori apar greșeli ce pot fi indicii ale unei capcane.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol