23 octombrie 2020, 14:58

Atenționare ANM: cod portocaliu de grindină și ploi. Care sunt județele afectate

Începând de miercuri, de la ora prânzului, mai multe județe ale României intră sub atenționare de cod portocaliu de vijelii, grindină, descărcări electrice și ploi torențiale, anuță meteorolgii ANM.

Potrivit Digi24, codul intră în vigoare de la ora 13, pentru mai multe regiuni ale țării precum Oltenia, local în Muntenia, în sudul Banatului şi în zona Carpaţilor Meridionali, acolo unde vor fi furtuni puternice, însoțite de descărcări electrice. Izolat, cantitățile de apă vor depăși chiar și 7l/mp. 

Harta județelor afectate

Sursă Foto: digi24.ro

Pentru restul țării, atenționarea de cod portocaliu de furtuni va intra în vigoare de joi, ora 16:00. Temperaturile vor atinge maximul de 26 de grade, în zonele sudice și vor fi așteptate averse, descărcări electrice și grindină, iar vântul va atinge viteze de 60…70 km/h.

Pentru zilele următoare, vremea se va răci semnificativ, mai ales pentru această perioadă, în majoritatea regiunilor. În plus, se preconizează ploi moderate cantitativ, tunete, fulgere și vânt intens în special în jumătatea de sud a țării și la munte, pentru mijlocul săptămânii. 

Ploile se vor menține și în weekend. Vineri vor fi ploi ușoare , local în regiunile sudice, estice, în zonele montane și izolat în rest. Pe crestele montante vor fi ninsori, lapoviță și rafale de peste 80 km/h. În sud-vest, centru și nord-est, vântul va sufla cu 55 km/h.

Sâmbătă vântul va sufla cu putere în zonele montane, în timp ce ploile se vor diminua și va ploua slab în special în Dobrogea.

Bucureștiul se află sub atenționare de cod galben de ploi. Sunt așteptate precipitații semnificative, însoțite de descărcări electrice, vijelii șli grindină, iar cantitățile de apă pot trece izolat de 20 l/mp. Astăzi, valorile termice se vor situa în jurul valorii de 25 de grade Celsius. 

Sursă Foto: publika.md


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.