2 martie 2024, 16:22

Au murit cei mai logevivi gemeni siamezi din istorie

Ronnie și Donnie Gaylon, cei longevivi gemeni siamezi din istorie, au murit la vârsta de 68 de ani. Gemenii Gaylon, din orașul Beaverchick din Ohio (SUA), s-au născut la 28 octombrie 1951.

Erau sănătoși la naștere

S-au născut sănătoși, cântărind aproape 5 kilograme, dar au petrecut primii doi ani din viață în spital. În tot acest timp medicii s-au străduit să găsească o modalitate de a-i separa în siguranță. Când li s-a spus că nu există nicio garanție că ambii băieți vor supraviețui operației, părinții au refuzat să își opereze fiii.

 

În 2014, înainte de a împlini 63 de ani, au primit titlul de cei mai longevivi gemeni siamezi din istorie.

Jim Gyllon, fratele celor doi, a declarat că titlul este foarte important pentru ei. „Au visat întotdeauna la el”, a spus el.

Conectați în zona abdomenului

Gemenii, care s-au născut conectați în zona abdomenului, au participat de la o vârstă mică la spectacolele de circ ca o „atracție” pentru public. Ei l-au avut ca impresar pe Ward Hall, o legendă a circului ambulant.

Gemenii au învățat să meargă când aveau 2 ani și jumătate. Părinții lor au angajat terapeuți pentru a-i învăța sarcini de zi cu zi, cum ar fi încălțarea pantofilor sau folosirea toaletei.

Ei au învățat și cum să lucreze unul cu celălalt. Deoarece ambii frați s-au născut dreptaci, aceasta a fost o altă provocare complexă, care a necesitat o coordonare intensă.

Au călătorit în jurul Canadei și Statelor Unite în infamul spectacol al lui Hall, „Lumea Minunilor”. Conform biografiei lui Ward Hall, mama gemenilor i-a respins la naștere. Cel care s-a ocupat de ei a fost tatăl lor, Wesley și mai târziu mama lor vitregă Mary.

Au produs bani pentru familie

Fratele Jim a spus că banii pe care i-au făcut au furnizat ani de zile venituri familiei.

Ronnie și Donnie au încetat să mai apară în spectacole în 1991. Au trăit singuri până în 2010. În acel an au suferit de probleme de sănătate, ceea ce i-a determinat să se mute cu rudele.

Comunitatea din Dayton, Ohio, a strâns bani pentru gemeni și a ajutat la renovarea noii lor case pentru a le permite să se deplaseze într-un scaun cu rotile special construit pentru ei.

Fratele Jim a spus că Ronnie și Donnie au murit la un spital din Dayton.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol